Деякі знахідки археологів, добуті з дна океана, товщі багатовікових відкладень і в землі, ставлять під сумнів дослідження науковців. Відео розповідає про так звані "незручні знахідки" археологів, які спростовують офіційну історію. Частіше фахівці-історики такі знахідки ігнорують або зовсім вважають за краще зробити вигляд, що їх не було, але іноді новини про археологічні дивацтва просочуються за межі історичних спільнот.

Іноді археологи натрапляють на артефакти, які сучасна наука не може пояснити. Дивіться ролик і дізнайтеся про мумії, знайдених в Китаї, молотки віком кілька мільйонів років і скло, що гнеться.

Найдревніші скляні вироби були знайдені в Месопотамії. Ще за часів правління Тіберія Цезаря в Римі існувало інше скло. Не лише не билось, а було здатне загасити удар і не мало нічого спільного зі знайомим нам пластиком. Чашу з універсального скла подарував Тіберію невідомий майстер і запропонував розбити об підлогу. Пообцявши стратити майстра у разі обману, Тіберій кілька разів силою вдарив чашу об підлогу. Але на поверхні залишились лише невеликі сліди.

Археологи, фото pxhere

Неподалік грецького острова вчені знайшли дуже дивний артефакт. Вік знахідки - як мінімум 100 років до нашої ери. Британський вчений півстоліття працював над відновленням реліквії і був вражений. Антикетерський механізм створений понад 2000 років тому, виявився достатньо складним механічним комп’ютером. Він міг проводити всі обчислення і розрахунки і визначати геолокацію людини за рухом світил. Засіб був оснащений повноцінною диференційною передачею, точно, як у приводах сучасних автомобілів.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у біблійному місті Давида знайшли фігурку віком 3,3 тисячі років – бронзовий бог Ваал готується атакувати.

Як повідомляв Знай.uа зрівняли з землею, але вони не зникли - в раю для заробітчан відшукали містичні кола, фото.

Також "Знай.ua" писав, коли Октоберфесту ще не було й у планах — знайдено сорт пива віком у 13 000 років. Археологи знайшли в Ізраїлі найдавніше пиво на планеті