16-й президент Сполучених Штатів Америки Авраам Лінкольн запам'ятався не лише завдяки звільненню американських рабів, але й своїй характерній зовнішності. Сучасні дослідники часто обговорюють його виражені риси обличчя і пов'язують їх з можливими захворюваннями, а багатьом людям скоріше запам'яталася його борода без вусів - можливо, Лінкольн був найбільш відомим носієм такої зачіски на обличчі. Однак борода у майбутнього президента США з'явилася лише незадовго до виборів, і, ймовірно, вона вплинула на вподобання виборців і майбутню долю США. Цікаво, що кардинально змінити свій імідж Лінкольн вирішив завдяки пораді 11-річної дівчинки.

15 жовтня 1860 року Авраам Лінкольн отримав лист від 11-річної дівчинки Грейс Бедел, що проживала у містечку Вестленд, штат Нью-Йорк. Юна американка була прихильницею Лінкольна. Проте вона вважала, що у президента дуже худе обличчя і тому дівчинка дала президенту пораду відростити бороду.

Авраам Лінкольн

"У мене є чотири повнолітніх брата, один з яких без сумнівів проголосує на виборах за Вас. Але, у випадку якщо Ви відпустіть бороду, я спробую переконати інших наслідувати його приклад. З бородою Ви будете виглядати більш презентабельно, так як у Вас дуже худе обличчя. Всім леді подобаються бороди і тому вони спробують умовити своїх чоловіків і коханих, щоб вони віддали за Вас свої голоси і, таким чином, Ви станете Президентом", - написала Грейс.

У своїй відповіді майбутній президент висловив сумніви у доречності такого кроку "Я ніколи раніше не носив бороду. Чи не думаєте Ви, що всі вважатимуть мене дурнем, якщо я почну носити бороду зараз?"

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Однак, Авраам Лінкольн таки послідував пораді дівчинки. Лінкольн носив бороду останні чотири роки свого життя і не раз говорив про те, що вирішив відпустити її, слідуючи пораді юної американки, жительки штату Нью-Йорк.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Різдвяний лист Лінкольна пішов з молотка за шалені гроші.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Містичні збіги Лінкольна і Кеннеді: правда чи вигадка?

Також "Знай.ua" писав, 7 сновидінь великих людей, які змінили історію: Цезар ґвалтує, Лінкольн вмирає, а Жуков б'ється з монстром.