У Росії було оприлюднено доповідь про смерть лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, яку маршал Георгій Жуков надіслав головнокомандувачу Йосипу Сталіну.

Також у документі повідомляється про самогубство Йозефа Геббельса.

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на Російське воєнно-історичне товариство.

Кохана Гітлера, архівне фото

Самогубство Адольфа Гітлера яке сталося 30 квітня 1945 року, є доволі загадковим. Зазвичай ця річниця завжди проходить непоміченою, адже основна увага приділяється безпосередньо 9 травня. Проте саме суїцид фюрера надломив опір армії Рейху і став причиною відносно швидкої капітуляції всіх його армій. І взагалі, це вкрай цікава історія.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

У документі говориться, що контррозвідники затримали на території Рейхстагу особистого кухаря Геббельса Вільгельма Ланге і начальника гаража рейхсміністра Шнайдера. Ті заявили, що Гітлер наклав на себе руки 30 квітня, але місце поховання тіла їм не відомо, а Геббельс і його дружина покінчили життя самогубством 1 травня в підземному сховищі під Рейхстагом.

"При спуску в підземелля Геббельса біля входу в його робочий кабінет були виявлені обгорілі трупи чоловіка та жінки, в яких Ланге і Шнайдер відразу ж впізнали Геббельса і його дружину. Додатково був викликаний працював чотири роки в міністерстві пропаганди" генеральний секретар білоруського комітету "Барткевич, який також упізнав Геббельса і його дружину. Ніяких документів при трупах не виявлено, але в кабінеті Геббельса знайдені папки з різними документами, які опечатані і взяті під охорону ", - повідомляється у документі.

Приводом для публікації документу стало 75-річчя початку Берлінської стратегічної наступальної операції Червоної армії. Разом з доповіддю Жукова, були оприлюднені й багато інших секретних матеріалів цього періоду.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше було виявлено лігво Гітлера в Антарктиді: ЦРУ розсекретило документи Третього Рейху.

Як повідомляв портал "Знай.ua", скарби Гітлера розкопали біля берегів Антарктиди: вчені шукали їх десятиліттями.

Також "Знай.ua" писав, яке майбутнє готував Гітлер для України: Третій Рейх хотів перетворити нас на овочі.