Жінки зазнавали дискримінації у всі епохи, а у давнину покарання були особливо жорстокими. Невизнання жіночої сексуальності призвело до того, що жіноча шлюбна невірність сприймалася як тяжкий злочин, а чоловіча часто навіть не розглядалася як проступок. Через це у різних народів сформувалися доволі специфічні способи покарання дружин.

Європа

У середньовічній Європі невірних дружин могли запроторити до монастиря або спотворювали їх, позбавляючи носа, губ або вух. Часто жінок страчували - особливо популярним було спалення.

Китай

У Китаї невірну дружину змащували тваринним жиром і спускали на неї собак.

Римська імперія

В давнину в Римі невірну дружину можна було продати в рабство, пізніше їм почали також відрізати носа. Однак особливо ці заходи не допомагали - шлюбна зрада процвітала у величезній імперії.

Греція

У Давній Греції жіноча зрада каралася смертю, при чому єдиного усталеного способу страти не було. Цікаво, що у Спарті ж шлюбна невірність взагалі не визнавалася причиною для покарання.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Ісламські держави

Мусульманка, фото Pixabay

Іслам встановлює страту покаранням за подружню зраду. В Ірані, Афганістані, Судані, Нігерії, згідно з шаріатом, піддають каменуванню - нинішнє законодавство досі приймає цей релігійний припис.

Росія

Російські звичаї відрізняються особливою жорстокістю до жінок, у тому числі й за перелюб. У південно-західних та центральних районах Росії жінок прив'язували на кілька днів до стовпа або водили по вулицях голими, роблячи їх беззахисними перед натовпом. Козаки карали невірних дружин "купанням на аркані" в ополонці - однак добровільне зізнання й публічне покаяння мало врятувати козачці життя.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Жіноча зрада невиліковна: сексологи розповіли, де зріє проблема всіх бід і перемог.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Накрутила гайку на чл*н: покараний ревнивою дружиною запорожанин заговорив, - як все було насправді.

Також "Знай.ua" писав, Чому зраджують чоловіки: психолог назвав несподівані причини.