Саркофаги містять таємниці, навіть коли роками пролежали в експозиції в музеї. Так, співробітники Музея і Художньої Галереї Перта в Шотландії знайшли дві картини всередині саркофага, який є частиною музейної колекції з 1936 року.

За планом музей Перта розпочав роботи над виставкою мумій. Саме тому їм потрібно було дістати мумію з саркофагу, щоб піддати її консервації та подальшій підготовці до експонування.

Робітникам було відомо, що у саркофагу поховано мумії жінки Такерхеб, яка померла у Фівах в 8-6 століттях до нашої ери. Аналіз саркофагу, його форма та зображення на ньому натякали на те, що жінка була або донькою вельможі або ж важливою жрицею з верхівки соціальної ієрархії.

Саркофаг, фото Perth Museum and Art Gallery

Коли мумії дістали з саркофага, співробітники побачили, що всередині саркофагу є два великі малюнки: один на зворотному боці кришки саркофагу, а інший на його денці.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Останній зберігся у чудовому стані, і фахівці дуже швидко впізнали персону, зображену на малюнку - богиню Аментет, яку вважали покровительницею померлих. Художник дуже чітко дотримувався канону зображення цієї богині, що полегшило ідентифікацію. Малюнок же на кришці зберігся посередньо: стерто голову і ноги зображуваної персони.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи відкопали саркофаг часів Стародавнього Єгипту - те, що було всередині, змінить хід історії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Відкрили кришку, а там - Бог: тисячолітній саркофаг приховував найсвятіше.

Також "Знай.ua" писав, що Таємнича знахідка на Червоній планеті перевернула історію: фараонами і богами Стародавнього Єгипту були марсіани.