У Тихому океані виявили загублену понад шістдесят років тому військову субмарину. Про подробиці знахідки повідомили в США. В одній зі своїх експедицій дослідження океану Тім Тейлор на чолі свого флоту Tiburon Subsea і командою помічників знайшли субмарину USS Stickleback.

Зазначається, що човен знаходиться на глибині 330 метрів поблизу острова Оаху. Про це судні відомо те, що воно вийшло в океан ще 29 березня 1945 року. Останній раз субмарину бачили, коли та перебувала в Гуамі. А 6 серпня вона попливла у патрулювання у бік Японського моря.

Субмарина на дні океану, скріншот: YouTube

Що важливо, саме у ті дні атомні бомби впали на Хіросіму і Нагасакі. Завданням субмарини було бути на сторожі тільки дна, однак вона вирішила залишитися в цьому районі. Завдяки такому рішенню вдалося врятувати два бамбукові плоти з 19 моряками з вантажного судна, які залишилися в живих.

Також відомо, що USS Stickleback повернулася на Гуам 9 вересня 1945 року, потім вона відправилася в США і навіть прибула до Сан-Франциско, щоб взяти участь у параді Третього флоту 28 вересня. Після цього її вивели з експлуатації і помістили в резерв 26 червня 1946 року.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, понад 5 кг старовинних срібних монет — у Польщі знайшли скарб римського періоду. Цінний скарб передали у місцевий історичний музей

Як повідомляв Знай.ua, у Єгипті знайшли скриню віком 3500 років зі згадкою про фараона Тутмоса II, фото. Знахідка вказує на те, що поруч може перебувати королівська усипальниця.

Також Знай.ua писав, нею скріпляли таємні послання для короля, у Шотландії знайшли гербову печатку XVI століття. У Шотландії археологи знайшли гербову печатку для таємних послань