Дослідники виявили десять личинок раніше невідомого виду вошей, котрі паразитували ще за часів динозаврів. Доісторичні комахи збереглися завдяки бурштину, їх вік становить приблизно 100 мільйонів років. Дивовижна знахідка була виявлена в провінції Качин на півночі М'янми.

Всього дослідники виявили десять личинок раніше невідомого виду, які відмінно збереглися завдяки бурштину. Паразитам дали назву Mesophthirus engeli. У природних капсулах "часу" також залишилися частинки динозаврів, кров'ю яких воші харчувалися.

Воші, фото: lenta.ua

Вчені припускають, що комахи пили кров літаючих істот, оскільки в зразках виявили сліди пір'я. Раніше археологи вже знаходили таких членистоногих, але ті існували лише на суші.

Існує думка, що Mesophthirus engeli еволюціонували разом з джерелом харчування і змогли міцно зчіплюватися з жертвою завдяки зміненим щупальцям. На жаль, вчені повністю спростували можливість взяття зразка ДНК динозаврів з вошей, оскільки за мільйони років молекули повністю розпадаються. Це є неможливим навіть теоретично.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Нагадаємо, раніше мурахи-зомбі, рослини-паразити і невідомі племена: у джунглях Амазонки знайшли рештки загадкової цивілізації

Як повідомляв портал "Знай.ua", привиди, фантом і полтергейст: показали містичну підбірку фото із минулого

Також "Знай.ua" писав, що тримали у страху динозаврів: археологи відшукали дещо потужніше за "Парк Юрського періоду"