У мережі опублікували світлини з минулого, від яких йдуть мурашки по шкірі. Добірка містичних фотографій з історією викликає багато запитань, проте відповіді на них малоймовірно, що вдасться знайти.

Моторошні давні світлини, фото: SM News

Фото літньої пари з примарою дівчини

Кадр було зроблено у 1920 році. Відомо, що кадр належить популярному на той час фотографу Вільяму Хоупу, який намагався створювати собі репутацію, просочену містикою. Хто зображений на фотографії достеменно невідомо. Але існує припущення, що це подружжя, яке втратило єдину доньку. Виготовивши такий моторошний знімок, фотограф Хоуп, ймовірно, вирішив заробити більше грошей.

Моторошні давні світлини, фото: SM News

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Показати ще

Полтергейст сходинок тюльпанів

Сходи тюльпанів знаходяться в Національному морському музеї в Грінвічі. Моторошний кадр зробив священник, який намагався із гарного ракурсу сфотографувати вишукані музейні сходи. Результат чоловіка сильно шокував, оскільки на знімку чітко видно невідомий силует. Давніші кадри музейних сходів нічого подібного не виявляли. Слід зауважити, що світлину, зроблену священником визнали непідробленою.

Моторошні давні світлини, фото: SM News

Фантом родички в авто

На початку 60-х років жінка вирішила сфотографувати власного чоловіка містера Чиннері в його автомобілі. І все б нічого, але на проявленому кадрі пара виявила дивне обличчя на задньому сидінні, де під час фотографування нікого не було. Ще більше здивування виникло, коли дружина Чиннері впізнала у фантомі свою ж маму. Пояснення, що два знімки могли накластися один на інший відпало одразу, оскільки на плівці не було жодного кадру з тещею Чиннері.

Моторошні давні світлини, фото: SM News

Привид в церкви Ньюбі
Містичний кадр було зроблено в церкви Христа Утішителя. На фото явно видно нечіткий витягнутий силует. Більшість людей, які бачили фото, пояснюють кадр можливостями монтажу. Проте в будь-якому разі фотографія викликає мурашки.

Моторошні давні світлини, фото: SM News


5. Фото з лікарні Уеверлі-Хіллз
Містичний знімок вдалося зробити у колишньому санаторії для хворих на туберкульоз, на початку двадцятого століття ліків проти якого не було. На той час пацієнтів лікували повітрям і сонячними ваннами. В результаті відсоток тих, кому вдалося одужати був мізерно малий. Про лікарні такого типу повзли неприємні чутки. Моторошне фото було зроблено через багато років після закриття медичного закладу, але в кадрі чітко видно силует дівчини, одягненої в лікарняний одяг.

Моторошні давні світлини, фото: SM News


6. Жінка, що дивиться крізь розбите вікно
Дивовижне і водночас моторошне фото було зроблено в Росії, в Ленінградської області приблизно в наприкінці вісімдесятих років. Жінка, що проживала в будинку з дочкою почула як їй в вікно декілька раз постукали. Налякана жінка вийшла на вулицю, але нікого не побачила. Проте в той момент сталося дещо дивне — тільки-но жінка переступила поріг будинку, скло у вікні розбилося.

Наступного дня вона попросила знайомого зробити знімок цього розбитого вікна. Проявлена фотографія шокувала — з дірки в склі них дивилася невідома жінка.

Нагадаємо, раніше історики зробили відкриття, яке здатне змінити погляд на людство: від чого на справді впало Вічне місто

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Франції знайшли дивовижні артефакти: пам’ятають льодовиковий період

Також "Знай.ua" писав, що актори "Перших ластівок" зізналися, як потрапили у серіал: "Спочатку..."