Колісниця, віком близько 2000 років, була виявлена ​​у вигляді ідеальних скам’янілих решток на конях, які її тягнули. Відкриття дозволяє поглянути на заможний світ давніх часів та розкішні атрибути, в яких багатії ховали свої речі. Про це повідомляє Express

Знахідку виявили біля міста Вінківці на сході Хорватії. Місто було невеликою частиною могутньої Римської імперії, яка охоплювала більшу частину Східної Європи, Близького Сходу та Західної Європи, включаючи Англію та Уельс.

Римська імперія, Getty Images

Дослідники знайшли велику поховальну камеру, скелети двох коней - один розкиданий, а інший акуратно розкладений у точному положенні, в якому його поховали.

Римський експерт Борис Кратофіл пояснив місцевим ЗМІ, що ритуал існував для тих, хто був достатньо заможним, щоб володіти такою розкішшю у Стародавньому Римі. Він сказав, що звичай був винятковим і особливо поширеним у римський період у провінції Паннонія - сьогоденна Східна Хорватія.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Показати ще

Археологічні розкопки
Археологічні розкопки, Daily Star

"Звичай пов'язаний з надзвичайно заможними родинами, які відіграли помітну роль в адміністративному, соціальному та економічному житті провінції Паннонія". Вважається, що колісниці та коні походять з третього століття нашої ери.

Однак дослідники не можуть бути впевнені, і тому працюють над тим, щоб знайти більш точну позначку часу. До проекту були залучені археологи з міського музею Вінківці та Хорватського інституту археології.

Марко Діздар, директор Інституту археології, відзначив в Хорватії сенсаційне відкриття та додав: "Настає довгий процес відновлення та збереження знахідок, а також повний аналіз отриманих результатів".

Нагадаємо, українець знайшов унікальний скелет, його таємницю не можуть розкрити майже 100 років

Знай.ua писав, що найзагадковіший храм світу перевершив Стоунхендж та Сфінкса

Також Знай.ua повідомляв, що вчені знайшли праматір людства, у кожному з нас її гени