У серпні цього року, вперше за 14 років, група дайверів відвідала уламки легендарного "Титаніка". Нові знімки говорять про те, що затонулий лайнер серйозно постраждав від глибоководних течій, солі та бактерій, які роз'їдають метал.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ.

Варто нагадати нашим читачам, що катастрофа "Титаніка" сталася в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року в північній частині Атлантичного океану. Корабель здійснював перший рейс до Нью-Йорка, але зіткнувся з айсбергом в 400 милях від Ньюфаундленду. Вчені вважають, що насправді "Титанік" не вічний і до 2030 року останки корабля можуть просто зникнути через бактерії, які роз'їдають метал.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Так, як і всі, в кінцевому підсумку "Титанік" повністю зникне", — говорить Патрік Лейні, президент і Засновник Triton Submarines.

Генрієтта Манн, вчений, який виявив ці бактерії в 2010 році, розповіла виданню Time, що "Титаніку" залишилося всього 30 років до повного зникнення.

Нагадаємо, вчені показали світові унікальні реліквії Титаніка, які можна навіть з'їсти: фото.

Як повідомляв Знай.uа у катастрофі "Титаніка" знайшли "український слід": старовинні дворики Ужгорода приховували нечуване.

Знай.uа писав, такий зніс би і "Титанік": в Антарктиді відколовся величезний шматок айсберга, 315 мільярдів тонн плавучої небезпеки.