Відомий британський вчений, антрополог Говард Рід, який є власником докторського ступеня Кембриджа, після дослідження архівів, зробив сміливу пропозицію про походження короля Артура.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Don’t Panic Magazine, пише "Хвиля".

Так, відомий серед колег своїми сміливими теоріями вчений, працюючи з архівами Ватикану, знайшов замкнений відділ з книгами з історії слов'ян. Там Рід виявив стародавній рукопис, який розповідає про появу короля Артура на Британських островах.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

Там же знайшлися свідоцтва, що правитель прибув з дружиною в кінці другого століття за угодою з римським імператором Марком. Увагу доктора відразу привернули гравюри з символікою, дуже схожою на скіфську.

Вбрання дружинників Артура мають вишивку, які традиційно використовувалися в слов'янській культурі. Антропологу вистачило і тієї дещиці, щоб припустити — Артур міг бути слов'янським князем, який прибув на острови з дружиною вірних воїнів. Важко не погодитися, що теорія виглядає вже дуже сміливою, тому докторові Ріду доведеться знайти серйозні докази, щоб наукове співтовариство серйозно поставилося до його теорії.

Нагадаємо, жінка часів неоліту "ожила" завдяки вченим: унікальні фото.

Як повідомляв Знай.uа археологи відкопали "чарівний" меч короля Артура, охраняющийся стародавніми ченцями: "Століттями думали - підробка", фото.

Знай.uа писав, за примхи Сталіна Німеччина капітулювала двічі: коли справжній День Перемоги.