У Росії в Ленінградській області з'явився власний "перевал Дятлова", в якому відбуваються таємничі зникнення і загибель людей. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Страшне місце знаходиться в лісах Тихвинського району. Довгі роки навколо цього місця ходили страшні легенди, про яких згадали після містичного зникнення у вересні 2019 року.

Відомо, що люди пропадали в болотах, пізніше їх тіла завжди знаходили. За весь час на "ленінградському перевалі Дятлова", як його охрестили місцеві, було знайдено 16 частково або повністю голих трупів без слідів насильства.

Дивним є той факт, що перед смертю вони з невідомих причин скидали з себе одяг. Мандрівники вмирали на ділянці радіусом в 50 кілометрів, при чому, в один і той же час – з квітня по жовтень.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Так, в останні хвилини життя вони могли втрачати розум і з цієї причини не тільки роздягалися догола, але і викидали зібрані ягоди і гриби і замість цього їли бруд. Так, знайшли тіло 30-річного лісоруба. Його одяг був розкиданий по окрузі, а судмедексперти повідомили про те, що він помер через удушення. Смерть настала через удушення, його рот і горло забилися брудом.

В кінці вересня в селі Паньшино стало відомо про ще одного зникнення. 83-річний пенсіонер Анатолій Шарий пішов у ліс по гриби, однак так і не повернувся додому.

Пошуки з поліцейськими та волонтерами велися тиждень. За словами очевидців, ймовірно, вони бачили місце ночівлі пенсіонера. Чоловік залишив стрілки з гілок на каменях, але його так і не змогли знайти.

Проте район віддалений і через тиждень вони припинили операцію. Родичі навіть розмістили оголошення про велику винагороду тому, хто допоможе.

Це страшне місце називають "ленінградським перевалом Дятлова". Схожість почасти полягає в тому, що тоді, у далекому 1959 році, група туристів була знайдена без верхнього одягу і взуття.

Нагадаємо, у самому містичному місці світу знайшли щось гірше Чорнобиля.

Як повідомляв Знай. ua, сестра Дятлова вперше перервала мовчання.

Також Знай. ua писав, що на перевалі Дятлова знайшли головну зачіпку.