Загибель групи туристів на чолі з Ігорем Дятловим в 1959 в горах Уралу, Росія, давно обросла легендами і містичними припущеннями, так як до цього дня невідомо, що стало причиною загибелі туристів.

Сестра Дятлова Тетяна Пермінова розповіла в інтерв'ю, що не вірить у ті версії їх загибелі, які озвучують. Особливо жінку обурило, коли причиною смерті Дятлова та інших туристів назвали "стихійну силу":

"Що таке "стихійна сила"? НЛО? Прибульці? Щось незрозуміле і фантастичне. Дивно, як вони взагалі вигадали цю "чарівну" фразу. Очевидно, що у слідства не було вибору, треба було щось вигадати, щоб якомога швидше закрити справу. Навіть у свідченнях пошукачів відчувається, що була якась команда зверху".

Сестра Дятлова каже, що батьки всіма силами намагалися дізнатися правду про те, як помер її брат, але цього їм так і не вдалося.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Тетяна розповідає, що перед її батьком буквально закривали двері: "Одного разу тата в якомусь з кабінетів запитали: "Ви член партії?" Він каже: "Ні". Йому відповіли: "Ну, тоді вибачте, розмови не буде". Можливо, якщо б він був членом КПРС, йому б сказали більше. Мабуть, це був рівень якоїсь державної таємниці, недоступний простим смертним".

За версією Генеральної прокуратури, причиною загибеллю туристів стала лавина і ураган, але жінка вважає, що це не може бути правдою. Тетяна стверджує, що ті, хто в курсі, яка ситуація була в горах і хто особисто знав загиблих, ні за що б не погодилися з такою теорією.

Тетяна повністю виключає варіанти, що члени групи могли знаходиться в алкогольному або наркотичному сп'янінні, що вони побилися один з одним, зробили щось злочинне, або що їм не вистачало професійних навичок для подорожі.

"Ні одна з існуючих версій не здається мені досить достовірною, не дає повної картини, що там насправді могло статися. І все ж, спираючись на деякі дані, вважаю, що до тієї трагедії якимось чином причетні військові", – наголосила сестра Дятлова.

З цією версією повністю згодні і її батьки.

Нагадаємо, раніше сестра Дятлова розповіла про причини загибелі туристів на перевалі: "Таємниця відкриється".

Також Знай.uа писав, що на перевалі Дятлова знайшли головну зачіпку: що відомо про таємний "спецназі смерті".

Ще Портал Знай.uа повідомляв про таємницю перевалу Дятлова: у самому містичному місці світу знайшли щось гірше Чорнобиля.