Вчені вивчають дуже загадкову знахідку археологів. До рук фахівців потрапив дорогоцінний клинок "екскалібур". Британські історики на місці знахідки заявили, що це той самий легендарний меч короля Артура.

Легенду про Короля Артура саксонці швидше за все запозичили з Італії. Екскалібур — легендарний меч короля Артура, якому часто приписують містичні і чарівні властивості. Про це пише портал "Політека".

Іноді Екскалібур ототожнюють з мечем в камені, але в більшості текстів вони є різними мечами. Вперше меч згадується в "Історії королів Британії" Гальфріда Монмутського. В 1148 році Гальгано Гуідотті, сієнський лицар, точно так само встромив свій меч в камінь біля старовинного абатства. Саме його і знайшли археологи, відразу ж здивувавшись схожості із мечем з легенди.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Древній артефакт ретельно зберігають ченці абатства Сан Гальгано Монтеспі, розташованого неподалік від Сієни. Століттями італійський меч у камені вважався лише підробкою. Тільки сучасна технологія дозволила визначити, що створений він був і справді в 12 столітті.

Достовірно сказати, кому насправді належить меч поки вчені не можуть. Як не можуть і зрозуміти, як взагалі було можливо увіткнути смугу сталі в твердий граніт.

Нагадаємо, Кіт Харінгтон приєднається до Marvel: кого зіграє легенда "Гри престолів".

Як повідомляв Знай.uа зіркові акторки "Гри престолів" Ліна Хіді та Гвендолін Крісті разом не тільки знімаються.

Знай.uа писав, українець потужно заявив про нашу країну на весь світ.