150 тисяч солдат і офіцерів вермахту, люфтваффе і крігсмаріне могли б репатріюватися в Ізраїль згідно із законом про повернення.

Брайан Рігг написав книгу "Єврейські солдати Гітлера". Він офіцер морської піхоти США і доброволець армії оборони Ізраїлю. Професор історії і викладач в Американському військовому університеті, штат Вірджинія. Тема солдатів-євреїв зацікавила Брайана тому, що один з його предків був убитий в Аушвіці, а інший служив у Вермахті. Брайан вирішив розібратися в цьому питанні.

Адольф Гітлер

Автор знаходив ветеранів Вермахту, розмовляв з ними. Деякі вперше заговорили про своє минуле з Риггом, адже історик торкався хвору тему. У деяких випадках навіть сім'ї ветеранів були не в курсі минулого. За словами Брайана Рігга, ветерани Вермахту не відчувають провину за щодо служби в армії Гітлера їх непокоїть те, що вони не змогли врятувати своїх родичів.

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За словами Рігга, в Вермахті служило 150 тисяч євреїв. 150 тисяч осіб діляться на наступні групи: 60 тисяч солдатів, у кого євреї, батько або мати, і 90 тисяч тих, у кого євреями були бабусі і дідуся.

"Не всі, хто носив мундир, були нацистами, і не все євреї переслідувалися", - стверджує історик.

Серед солдатів було багато тих, хто втратив рідних в Аушвіці. Єврейським солдатам обіцяли, що якщо вони присягнуть Гітлеру, то сім'ю не зворушений. Але за повернення додому з Польщі багато зрозуміли, що їх обдурили і почали ремствувати і в 1940 році отримали звільнення з армії.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Німецька кадрова служба армії в січні 1944 року підготувала знаменитий "список 77". У нього входили "високопоставлені посадові особи змішаної єврейської раси", що служили в Вермахті. 77 осіб отримали схвалення Гітлера, він називав ці 77 людина "людьми німецької крові".

Гітлер і Геббельс

Брайан Рігг додає, що в цьому списку повинні бути ще 60 прізвищ. Рігг знайшов показовий документ: випадку з фельдмаршалом Ерхардом Мільхом, Герінг і Гітлер постановили, що "батько" Мільха дядько материнській лінії, тому Мільх чистокровний німець. Фельдмаршал Мільх фактично очолював люфтваффе напередодні і під час війни, заступаючи Геринга.

Гітлер

Нагадаємо, закрив собою у палаючому пеклі, лише б не плакали: ким був найзразковіший педагог України, який віддав життя за дітей.

Як повідомляв Знай.uа Азаров показав унікальне фото Парубія-неонациста: маразм міцнішає.

Знай.uа писав, дніпрянин посадив на капот Гітлера: українці лютують, ще б і Путіна пристроїв, - кадри свавілля.