Дослідники продовжують будувати здогади про єгипетських пірамідах.

Єгипет є загадкою стародавнього світу, кажуть, що багато чого в ньому не має пояснення. Дослідники ще не дійшли до єдиного висновку у питанні пірамід. Загальної думки про будівництво багатогранника і кількості фараонів, а також місцях їх захоронення — немає.

Деякі припускають, що відповіді на питання знаходяться глибше, ніж здається. За словами єгиптологів, фараони залишили нащадкам кімнату-усипальню з відповідями.

Знайдений розкол на Сфінкса став підтвердженням теорії і додав інтриги досліджень. Як розповів дослідник древніх цивілізацій Метью Сибсон, прохід в задній частині Сфінкса, який знайшов ще в 1679 році Йохан Ванслебен і вивчений єгиптологом Огюстом Марієттом в 1853 році, є унікальним.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Тоді Марієтти визнав розкол звичайної тріщиною, але інші наполягали, що це був похоронний вал.

Фахівці твердять — в пірамідах є потаємні двері у «лабіринт відповідей». Приховане підземелля може стати ще одним секретом, якщо виявити не одну усипальницю фараона.

Загублений лабіринт Єгипту описаний в ієрогліфах. Можливо, піраміди на плато Гіза зводили спеціально для секретної кімнати.

На даний момент відомо, що піраміди Джедефра зруйновані. У свою чергу єгиптологи не виключають, що описана в ієрогліфах таємна кімната фараона – це лише вигадка.

Поки залишається загадкою, де точно знаходиться усипальниця фараона. Є припущення, що в цілях безпеки вона була не на плато Гіза. Також, зазначимо, що чорні археологи крадуть і знищують стародавні реліквії.

В результаті, експерти не поспішають робити висновки по знайденій потаємний двері «лабіринту відповідей» в Єгипетських пірамідах.

Нагадаємо, у місті Дубно на Рівненщині на території колишньої в'язниці знайшли масове людське поховання.

Як повідомляв портал Знай.uа, в ході розкопок поховання в Китаї археологи знайшли бронзовий глек з рідиною, яка вважалася "еліксиром безсмертя".

Також портал Знай.uа писав, що в Єгипті близько стародавньої Олександрії виявили церкви IV століття.