У Чернігові, по проспекту Перемоги, археологи виявили стародавнє поховання XII ст. і залишки старих будівель. Про це повідомляється на сайті Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами археолога Ігоря Ігнатенка, "знайдене, в ході розкопок, поховання відноситься десь до XII століття. У нього виявлені сліди паркану і споруд того ж періоду".

Дослідник додав, що ініціатором розкопок на цій ділянці був він сам. На цій ділянці проводилися земляні роботи по переукладенню тротуарів, але вони проводилися без узгодження з організаціями охорони пам'яток. Заради розкопок їх призупинили.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

У підсумку археологами було встановлено, що як раз навпроти Центрального ринку в Х столітті був могильник курганного типу. А вже в XIII столітті тут існувала житлова або господарська забудова.

Крім того, на місці, де стояли старовинні будівлі, дослідники виявили уламки скляних браслетів, бусинку і велику кількість фрагментів посуду XIII століття.

Нагадаємо, у місті Дубно на Рівненщині на території колишньої в'язниці знайшли масове людське поховання.

Як повідомляв портал Знай.uа, в ході розкопок поховання в Китаї археологи знайшли бронзовий глек з рідиною, яка вважалася "еліксиром безсмертя".

Також портал Знай.uа писав, що в Єгипті близько стародавньої Олександрії виявили церкви IV століття.