В мережі показали фото з колекції американця Стефана Ловентейла. За пристрасть до своєї справи і майстерність, яку Ловентейл виявля при пошуках матеріалів, колеги називають його "суперколлекціонером", хоча йому більше підійшло "мисливець за скарбами".

Адже Стефана Ловентейла залучали до пошуків найрідкісніших викрадених документів. А знайдені ним фотодокументи являють собою не лише колосальну історичну цінність, а й в прямому сенсі коштують грошей, причому дуже великих.

Величезна колекція ретро-фото Ловентейла, що демонструє природу Китаю, його міста і людські типи, вміщає більше 15 000 знімків і дозволяє з головою зануритися у світ далекої і загадкової китайської держави, чия історія налічує кілька тисячоліть.

На фотографіях архіву Ловентейла відображений побут майже незнайомого нам Китаю в період з 1850-х до 1930-х років - держави, яка ще не зазнала буму промислової модернізації і кореневого історичного зламу 50-х, коли, разом зі звільненням від нелюдської японської окупації і безкровної китайської монархії, вона кинулась в комуністичне сьогодення.

Світлини різні за тематикою. На них зображені портрети людей, традиційний одяг, пейзажі, вулиці міст, сцени із свят та повсякденних турбот. Колекція Ловентейла дуже цінна для істориків, за допомогою неї можна дослідити справжню культуру Китаю.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, фотограф Роб Муріс показав колекцію дивних світлин з минулого

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий український фотограф Сергій Полюшко завоював серця користувачів мережі серією неймовірних портерів тварин.

Також Знай.ua писав, фотограф показав реальне життя українських жінок на війні