Найбільш відомою особистістю багатьох біблійних сюжетів є Апостол Петро. Згідно збережених до наших днів записів, він був першим римським єпископом і помер за віру в Ісуса Христа, зробив не одну добру справу.

Але при цьому існує, і апостол Петро – герой казок, легенд та історій. В літературі Петро зцілює принцес і допомагає бідному солдату, разом з Христом заходить до хати селян, здійснює чудеса, допомагає біднякам, карає грішників і навіть сперечається зі Спасителем.

Апостол Петро

В той час, як в казках святий спускається з небес на землю і перетворюється на жебрака, котрий просить милостиню, бере участь в земному житті і карає скупих і жадібних, нагороджує щедрих. А його головною роллю є стояти біля воріт Раю і пропускати праведників.

Ворота раю

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Згідно нового Заповіту апостол Петро був цілком реальною людиною, без надприродних здібностей, але людиною зі своїми страхами і шуканнями, переживаннями і сумнівами.

Апостол Петро

Святий Апостол Петро був братом Апостола Андрія первозванного, сини юдея Іона з коліна Симеонова, з Віфсаїди, незначного і маловідомого галілейського містечка в Палестині. До зустрічі і покликання Ісусом Христом мав ім'я Симон. За професією Петро був рибалкою, досить проста, але в той же час складна робота.

Головне, що повинен знати кожен – перед тим, як досягти мудрості і віри в Господа Ісуса Христа, Петро пройшов крізь сумніви й зречення.

Так у Заповіті, Петро хоче йти за Христом по воді, захищати Христа під час арешту, але потім лякається своїх вчинків і поривів, відрікається. Після цього він проходить через муки совісті, і все ж залишається з Богом.

Саме ці метання і шукання, сумніви і суперечливі вчинки роблять Петра тим мудрим зберігачем райських врат, якого знають усі. Тільки людина, яка пізнала гіркоту гріха і радість покаяння, складність сімейного життя і всю тяжкість роботи може стояти біля воріт раю.

Нагадаємо, спецагент США розкрив правду про викрадення Ісуса Христа. Автор впевнений, що Ісус Христос довго жив в Індії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", світовий уряд знає, де захований Ковчег. Письменник розкрив всю правду про Ковчег, людство обманювали сотні років.

Також "Знай.uа" писав, хто ж така свята Марія Магдалина насправді. Історія її життя до сьогоднішнього дня оповита таємницями.