Археологи по всьому світу знаходять різні загадкові місця, які приховують багато таємниць. Походження деяких із них вчені не можуть пояснити і сьогодні.

Лабіринт на Соловецьких островах

Лабіринт на Великому заячому острові

Великий Заячий острів розташований на півночі Росії, він є частиною Соловецького архіпелагу. Це місце приховує якусь таємницю. Ще в 3000 році до нашої ери тут будували не тільки культові об'єкти і села, а й зрошувальні системи. Всі ці об'єкти викликають інтерес у вчених. Але назагадковішими об'єктами на острові є лабіринти спіралевидної форми. Діаметр найбільшого з них досягає 24 метрів. Структури побудовані з 2 рядів валунів, які поросли рослинністю. Їх призначення залишається невідомим.

Лабіринт на Великому заячому острові

Лабіринт

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Згорілі кургани

На території Ірландії в болотах і річках було виявлено близько 6 тисяч загадкових артефактів, які отримали назву Fulachtai Fia. У Великобританії, де їх теж регулярно знаходять, вони відомі як згорілі кургани. Вони являють собою насип з грунту та каменю у формі підкови. В її центрі розміщений жолоб, наповнений водою. Найчастіше Fulachtai Fia зустрічаються поодинці. Але іноді їх знаходять і групами від 2 до 6. Варто зазначити, що поряд завжди є джерело води. Вчені досі не можуть пояснити, для чого їх будували.

Fulachtai Fia

Згорілі кургани

Гебеклі-Тепе

Часто археологи стверджують, що будівництво храмів, релігія і розвиток складних ритуалів є побічним продуктів людських поселень. Таємничий храм Гебеклі-Тепе, який був виявлений на рівнині Урфа на південному сході Туреччини, змусив істориків засумніватися в цьому переконанні. Його руїни можуть бути найстаровиннішим організованим місцем поклоніння з усіх відомих на сьогоднішній день. Руїни храму Гебеклі-Тепе датуються 9500 роком до нашої ери. Це говорить про те, що він був побудований ще за 5000 років до знаменитого Стоунхенджа.

Гебеклі-Тепе

Гебеклі-Тепе

Читайте також: Борода Сфінкса, мечеть Бабрі і інші стародавні артефакти, за які держави все ще б'ються

Як повідомляв портал "Знай.uа", Біблія диявола, список шумерських царів і ронго-ронго - стародавні артефакти, походження яких залишається невідомим

"Знай.uа" писав про: відьомські пляшечки, ящероподібні статуетки, додекаедри і щурячий король - загадкові артефакти нез'ясовного походження