Компанія SpaceX виграла торги Аерокосмічного управління США за право запустити ударний зонд до астероїда, щоб експериментально перевірити можливість зміни траєкторії такого об'єкта на той випадок, якщо небесне тіло буде загрожувати Землі зіткненням. Це відмінна ідея, так як у фільмі “Армагеддон” можливо все, а от в реальності закони фізики можуть вплинуть на аналогічну ситуацію зовсім по-іншому.

Ця місія має назву DART (Double Asteroid Redirection Test).

Вчені, а також влада США і ЄС об'єдналися в програмі астероїдного "тарана", експеримент з якими потрібно здійснити до того, як виникне реальна потреба в планетарній захисту. Спесением Землі займеться ракета Falcon 9 від Ілона Маска, яка належить Space X.

Нинішні плани передбачають запуск зі стартового майданчика Space Launch Complex 4E з каліфорнійської бази ВПС Ванденберг у червні 2021 року. Терміни можуть зрушитися на більш пізню дату, що цілком звичайна річ у підкоренні космосу. Подивимося, чи зможе Маск врятувати нашу планету в разі виникнення смертельної небезпеки.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, що смартфони Samsung Galaxy S10 почали масово виходити з ладу. Варто нагадати, що ціни на смартфон починаються від 25 тисяч гривень, що робить їх дорогими девайсами. Однак, деякі користувачі помітили, що їх смартфони почали вирубуватися, і вже після цього не можуть включитися назад. Підзарядка не допомагає, як і глобальна перепрошивка пристрою. Компанія почала змінювати смартфони гарантії, що натякає на те, що самі пристрої мають поломки компонентів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple показала рекламний ролик з допомогою iPhone XS і хокеїстів. Компанія давно не знімає студійну рекламу своєї продукції, а робить ролик прямо з допомогою своїх смартфонів, і це відео не стало винятком. На ролику можна побачити звичайний день професійного хокеїста.

Знай.uа писав, що компанія Google вирішила оновити Play Market, яким користуються мільйони користувачів. Серед іншого, дизайн дозволить краще використовувати сервіс, так як дизайн став більш мінімалістичним.