Поблизу норвезької столиці Осло виявили стародавній корабель вікінгів, похований під землею.

Місце поховання вирахували за допомогою георадара — методу, який використовує проникають в землю промені для створення 3D-зображення того, що знаходиться під землею, напише Daily Mail.

Археологи говорять, що поки не збираються розкопувати його, але будуть використовувати неінвазивні методи, щоб дізнатися більше про таємниче судно.

Місце поховання

Прес-секретар округу Вестфольд Тер'є Гансум (Terje Gansum) сказав, що корабель, ймовірно, використовували в якості підземного поховання.

Популярні новини зараз

Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"Дані георадара чітко відображають форму судна, і ми можемо побачити слабкі сліди кругової западини навколо судна, що може вказувати на існування кургану", — стверджує професор Тер'є Гансум.

Ця давня традиція скандинавської культури передбачала використання судів в якості місця остаточного спокою для померлих.

У Європі налічується всього сім поховань кораблів епохи вікінгів (800-1050 рр.), три з яких знаходяться в Вестфольде.

Дане відкриття дозволить краще зрозуміти ритуали культури. Таємниче судно виявили в курганах Борре, які вважаються одним з найбільш важливих об'єктів культурної спадщини Норвегії.

Виявлені останки судна

Професор Гансум сказав, що кораблі епохи вікінгів завжди мають довжину не менше 15 метрів.

Поруч знаходиться музей, пропагує місцеве спадщина вікінгів, що охоплює епоху вікінгів, яка охоплювала період з 793 за 1066 рік і закінчилася приблизно в той же час, коли цивілізація не змогла вторгнутися в Великобританію до битви при Гастінгсі.

Судно вікінгів

Нагадаємо, прилад Васко да Гами потрапив у книгу рекордів Гіннеса.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські археологи на місці видобування каменю для будівництва валу Адріана виявили малюнки римських солдатів віком 1800 років.

Також "Знай.uа" писав, археологи з Тулейнского університету знайшли в Перу масове місце поховання XV століття, де зберігаються сотні останків дітей і лам.