Борису Лисевичу вдавалося все, за що він брався. Балерун, ресторатор і організатор королівських івентів відкрив перший готель в Непалі. З балетною трупою він потрапив з Одеси в Індію через Париж і Монте-Карло. А потім зважився на щось ще більш ризиковане. Передає WAS.

1. НАЙКРАЩА ТУСОВКА ІНДІЇ

В Індії Лісевич вирішує відкрити перший клуб і, отримавши підтримку місцевих багатіїв, перетворює орендованый палац у місце зустрічі підприємців та дипломатів. Справи йдуть добре, але атака на Перл-Харбор робить місто військовим центром, а клуб - штаб-квартирою союзників. Бориса постійно підозрюють у шпигунстві.

У 1946-му Лисевичі летять в Нью-Йорк. У Америці Борис організовує фірму, яка повинна зайнятися торгівлею з Азією, але ідея провалюється.

2. АЛКОГОЛЬНІ СПРАВИ З КОРОЛЕМ НЕПАЛУ

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

В Індії Борис подружився з королем Непалу Трибхуваном, і зробив свій вклад для повернення влади монарха і повалення прем'єр-міністра Рана. Лісевич вирішує побудувати при новій владі свою алкогольну імперію в Непалі, де, на відміну від Індії, немає "сухого закону".

Борис намагається приборкати нелегальних підприємців і стати алкогольних монополістом Непалу, але чужинцю пропонують піти до чорта.

3. ПЕРШИЙ ГОТЕЛЬ НЕПАЛУ

Борису вдається переконати одного аристократа віддати палац під облаштування готелю, і він починає в Непалі свій туристичний бізнес. Це виявляється непросто: за роки в ізоляції в країні практично не з'явилося благ цивілізації. Товари доводиться закуповувати в Індії, а працівників вчити мити руки.

Готель Royal відкривають у 1954 році. Дістатися в країну непросто, але перших туристів король зустрічає особисто.

4. ІВЕНТ-МЕНЕДЖЕР ВІД БОГА

Незабаром Лисаневич стає першим ув'язненим у Непалі європейцем через проблеми з податками. Борис пише листа королю, і той відпускає його, щоб одесит взявся за організацію коронації монарха.

Через п'ять років в Непал прилетіла Єлизавету II для полювання на тигрів. Лісевич організував все так ідеально, що в кінці подорожі виряджені слони почергово махали королеві хоботами.

Нагадаємо, стародавня вбиральня повідала вченим моторошну історію мешканців Єрусалиму.

Раніше Знай.ua повідомляли, як 12-метрова хвиля браги затопила місто.

Також Знай.ua писав, як всі ісландські відьми виявилися чоловіками і чому їх не спалювали у багатті.