Не так давно група археологів натрапила на стародавні останки людини з незвичайною формою черепа на території Російської Федерації. Про це повідомили російські ЗМІ.

Повідомляється про те, що археологи виявили в Назрані, Інгушетія, череп доісторичної людини. Що цікаво, цей череп виявився досить дивної, нетипової для сучасних людей, форми.

До всього іншого, були виявлені численні кістки диких тварин і людські останки. Це дозволило зробити висновок про те, що археологи знайшли поховання, що відноситься до так званого бронзового століття.

Виявилося, що скелет, який виявили археологи, належить жінці. Деформація черепа практично напевно була ознакою особливого статусу панночки, її привілейованого становища в первісному суспільстві.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Можливо, вона належала до касти місцевої знаті. Такий звичай був характерний для багатьох древніх народів.

Для того, щоб надати черепу неприродне форму, древні народи використовували різні методи. Часто людині в дитинстві бинтували голову особливим способом, після чого чоловік носив таку пов'язку кілька перших років життя.

З часом це надавало черепу витягнуту форму. Археологи нагадали, що бинтування черепа було притаманне

При цьому простежується певна закономірність: при всій різноманітності методів і форм впливу на форму черепної коробки (від тугих пов'язок-шапочок до спеціальних конструкційних дерев'яних пристосувань) явно домінує прагнення домогтися лише одного результату деформації - витягнутої голови.

Відзначимо, сліди практики деформації простежуються на обох американських континентах. У Північній Америці деформація черепів простежується у майя та інших різних племен. Причому практикувалася вона аж до зовсім недавнього часу.

Є версія, що навіть широко відомі моаї острова Пасхи зображають фігури з подовженою головою, а їх дивні червонуватого кольору "головні убори" - насправді лише волосся, під яким ховається ця подовжена форма голови.

Нагадаємо, міжнародна група дослідників проаналізувала ДНК 151-ї мумії з археологічного району Абусире ель-Мелек. Ця територія розташована вздовж Нілу в Середньому Єгипті. У дослідженні беруть участь мумії віком 1400 років до н. е. – 400 років н. е ..

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 2016 році світ потрясла новина про сенсаційну знахідку – на Канарських островах, а саме на Тенеріфе були знайдені мумії справжніх велетнів. Іспанські вчені повідомили, що гігантів ретельно досліджують, проводиться 3D сканування представника давнього народу гуанчі – аборигенів, які жили на Канарських островах.

Також "Знай.uа" писав, молекулярні біологи з Великобританії створили нову методику аналізу геному, яка дозволяє дуже точно оцінювати ДНК, успадковане від різних давніх популяцій людей.