В усі часи жінки намагалися визначити чи настала вагітність, для когось довгоочікувана, а для когось страшний вирок. Деякі зі стародавніх тестів дійсно можна було назвати дієвими, але для сучасної людини вони виглядають абсолютно безглуздими, а деякі навіть антигуманними.

Перший спосіб. Давньоєгипетський зерновий

Єгиптяни визначали вагітність за допомогою мішечків з зерном. Вагітна жінка мочилася на два мішечки: із пшеницею та ячменем. Якщо перша проростала пшениця – буде дівчинка, якщо ячмінь – хлопчик. Якщо зерно взагалі не проростало, жінка не вагітна.

Дивовижно, але у 20 столітті цей спосіб отримав наукове підтвердження. У 70% випадків сеча вагітної жінки краще сприяє проростанню зерна, ніж сеча чоловіка або дівчини. Щоправда, стать дитини визначити неможливо.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Другий спосіб. Пивний

Ще один давньоєгипетський спосіб – на підлозі кімнати розливали переброджене пивне сусло. Вагітність діагностували за тим, наскільки швидко і сильно жінку почне нудити від цього запаху.

Третій спосіб. Давньогрецький

Вважається, що Гіппократ вперше помітив зв’язок між припиненням місячних і вагітністю. Але у нього були і менш наукові теорії.

Так лікар радив пацієнткам випивати на ніч воду з медом і товченим анісом. Якщо це спричинить різь навколо пупка, вагітність є. Також на думку Гіппократа очі вагітної жінки зведені в бік і запалі, а їхні білки – синюватого кольору.

Гіппократ описав спосіб визначити стать майбутньої дитини: якщо соски жінки звернені догори – буде хлопчик, донизу – дівчинка.

Четвертий спосіб. Давньоруський

Під час весілля нареченій пов’язували на шию коротке намисто або вовняну нитку. Коли "кольє" ставало затісним і заважало ковтати, це розцінювали як ознаку вагітності. Іноді методика не обманювала: у вагітних трапляється збільшення щитовидної залози.

П’ятий спосіб. Смерть кроликам

В 1927 році Бернард Цондек і Зельмар Ашхайм розробили тест – цілком науковий за змістом, але абсолютно антигуманний за формою. Сечу пацієнтки вводили в кров кролиці, а через кілька днів перевіряли, чи не змінилися її яєчники під впливом "гормону вагітності" – хоріонічного гонадотропіну людини. Для цього кролицю вбивали і розрізали. Тоді популярним став вираз "кролик помер" – аналогічний сучасним "двом смужках".

Багато тисяч кроликів померли на початку 20 століття, щоби дівчата змогли вчасно зробити аборт.

В кінці 1940-х метод вдосконалили. З’ясувалося, що якщо сечу вагітної жінки ввести в жабу, та протягом доби почне метати ікру. Теж не надто гуманно, зате тварину не треба вбивати.

Нагадаємо, безглузді правила вагітних минулого століття, які не можуть не розсмішити сучасну людину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шалені поради минулих століть зруйнували щастя не одній майбутній мамі.

Також "Знай.uа" писав, на ці старовинні знімки майбутніх мам неможливо дивитися без ніжної посмішки.