Імперія інків — це найбільше індіанське населення, що існувало на території Південної Америки, в XI—XVI століттях. Інки залишили після себе чудові зразки архітектури, мистецтва, а також індіанці відомі своїм незвичайним листом за допомогою різнокольорових ниток - кіпу.

Інки - правлячий рід народу кечуа, який жив на території сучасного Перу і створили велику централізовану імперію зі столицею в місті Куско в Андах. Однак, імперія інків існувала досить короткий час - з 1438 до 1533.

Останнього правителя інків звали Атауальпа, він народився в сім'ї інкських правителів в кінці XV століття. Коли помер батько чоловіка, імперія розділилася між двома братами — Уаскаром та Атауальпою.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Другого така ситуація не влаштувала, і він захотів бути єдиним правителем Імперії. Убивши брата, в 1532 році Атауальпа став Верховним Інкою.

За збереженими рукописами було відомо, що Атауальпа мав хорошу спортивну форму і пряму поставу. Його обличчя було суворим, але одночасно розташовувало до себе.

Але правив він недовго, і в листопаді того ж року на територію імперії увірвалися конкістадори і вбили майже всю інкську армію.

Так між 1526 і 1528 роками іспанський конкістадор Франсисько Пісарро досліджував побережжя Перу.

Його приваблювало багатство Імперії інків.

Він повернувся до Іспанії, щоб отримати економічну підтримку і людей для подальшого вивчення країни. І він повернувся до Кахамарки на півночі Перу, де влаштував жахливе кровопролиття.

Незважаючи на те, що Атауальпа запропонував викуп за свій народ і виконав свою обіцянку, його все одно вбили. Франсиско Пісарро полонив і стратив останнього інкського імператора.

Так іспанський конкістадор Франсіско Пісарро заснував 18 січня 1535 року в Перу місто Ліму.

Ставши губернатором Перу, Пісарро заснував багато поселень. 26 червня 1541 конкістадор приймав у своєму палаці в Лімі гостей, коли в будинок увірвалися 20 осіб з мечами, списами, кинджалами та мушкетами.

Пісарро, захищався в спальні мечем і кинджалом, але незабаром він впав замертво від безлічі завданих ран. Франсиско поховали у дворі кафедрального собору в Лімі.

У 1991 році ЮНЕСКО оголосило Ліму надбанням культурної спадщини людства, адже місто зберегло свою архітектуру колоніального періоду. Сьогодні Ліма є промисловим і фінансовим центром Перу, тут засновано більшість національних компаній країни.

Нагадаємо, цим моторошним богам поклонялися люди стародавнього світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені Бингемтонського університету в США пояснили, як аборигенам острову Пасхи вдалося встановити на голові статуй моаї кам'яні капелюхи вага яких становить мйже 12 тонн.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці під пірамідою Місяця, яка знаходиться в місті Теотіуакан виявили секретний тунель, побудований ще до приходу ацтеків.