Китайські і американські археологи на території Китаю проводили розкопки в стародавньому місті Шима, який виявили ще в 1976-му році. Місто минулого населяли люди, які жили ще в часи неоліту. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Відначається, що до 2011-го ніяких систематичних розкопок не проводилося, повідомляє Antiquity. Місту 4300. Воно проіснувало близько 500 років, найбільш успішні свої роки охоплював територію в 400 га.

Так відомо, що нещодавно дослідникам, в результаті проведених робот, вдалося розкопати покинуте місто зі ступінчастою пірамідою та слідами людських жертвоприношень.

У місті були поширені жертвопринесення. Дослідники знайшли яму з черепами. Їх аналіз показав, що частина останків належить мешканцям іншого міста, можливо, ці люди були полоненими.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Піраміду прикрашають зображення очей і осіб, що мають риси людей і тварин одночасно. Вона складається з 11 ступенів, а на її вершині раніше були будівлі з дерев'яними колонами та дахами, вкритими черепицею, величезні резервуари для води.

За словами археологів, знайдені артефакти вказують на те, що на вершині піраміди жили правителі міста. Очевидно, їм і підносили жертв, в якості дарів.

Відзначимо, що раніше під час розкопок у провінції Цзянсі китайські археологи виявили руїни древнього поселення. Місто було побудоване за часів правління династії Мін в 1368-1644 роках нашої ери.

7 місяців фахівці вели розкопки біля села Тяньбао повіту Юнфэн на північно-заході провінції. Площа давнього городища досягала 550 тис. кв. м.

На місці робіт вони виявили руїни восьми міських воріт і руїни міської стіни. Вона захищала місцевих жителів від загарбників. До теперішнього часу зберігся ділянку протяжністю 3 км.

Нагадаємо, в печері на острові Борнео археологам вдалося знайти найдавніший зразок фігуративного живопису - малюнок червоного бика, якому 40 тисяч років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ерік Трінкаус учений-антрополог з Вашингтонського університету досліджував 66 скам'янілостей, знайдених в декількох регіонах на Близькому Сході і в Євразії. В результаті чого виявив аномалії розвитку у людей, які жили в епоху плейстоцену.

Також "Знай.uа" писав, у Німеччині дослідники розкрили багатовікову таємницю австрійського священика, тіло якого практично не розкладалося протягом трьох сотень років.