13 листопада, весь світ відзначає World Kindness Day (Всесвітній день доброти). У 2018 році святу виповнюється десять років. Як відзначають цей день і навіщо було придумане це свято?

Не секрет, що в сучасному світі високих технологій, з божевільним ритмом життя, доброти залишається все менше. Тому такий день насамперед потрібен для того, щоб нагадати про людяність, чуйність і взаємодопомогу. Робити добро — дуже легко, потрібно лише почати!

А почалося все в 1997 році, коли в Японії було створено волонтерський "Всесвітній рух за доброту" (World Kindness Movement), який, як підкреслюють самі активісти, не має політичної і релігійної приналежності. Спочатку в нього входили лише представники країн тихоокеанського регіону, але пізніше об'єднання істотно розширило географію. У цю організацію вступили волонтери і добровольці з Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії, США, а пізніше приєдналися й інші країни.

Через рік, 13 листопада, в Токіо стартувала перша конференція руху. День її відкриття і обрали датою нового свята - Всесвітнього дня доброти.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

У східних релігіях вважається, що вчинки людини визначають її долю і наступні перевтілення. Тобто, роблячи добрі справи, можна бути спокійним за своє наступне життя.

Але допомагати нужденним – це не просто плюс до карми, а спосіб показати, наскільки доброта цінна сьогодні.

В офіційній декларації "Всесвітнього руху за доброту" говориться: "ми будемо прагнути створити більш добрий і більш повний співчуття світ".

Творити добро зовсім не складно, а результат винагородить вас сторицею, вважають учасники World Kindness Movement.

У свята є свій символ - відкрите серце. А ще в День доброти прийнято дарувати квіти зустрічним людям - і знайомим, і тим, кого вперше бачиш.

Сьогодні Всесвітній день доброти відзначають на всіх континентах, в 28 країнах. Його святкують в Австралії, Бразилії, Канаді, США, Франції, Індії, Італії, Японії, Непалі, Нідерландах, Новій Зеландії, Нігерії, Сінгапурі, Південній Кореї, ОАЕ, Великобританії, і кожен рік список країн, що приєдналися поповнюється.

Відзначати Всесвітній день доброти дуже просто. Все, що вам потрібно, – це зробити добру справу. Це може бути що завгодно: допомогти безхатькові чи бабусі, сказати добрі слова рідним або слова підтримки тим, кому вони потрібні. У будь-якому випадку, починати потрібно з себе і тоді світ стане добрішим!