1. Інопланетний сигнал "Wow!"

ЗАГАДКА: В 1997 році з далекого космосу вчені зловили загадковий сигнал. Його унікальність змусила дослідників назвати його просто "Вау!". Спроби розшифрувати або зловити цей звук ще раз виявилися марними. Це переконало багатьох в тому, що сигнал надійшов до нас від прибульців.

ВІДПОВІДЬ: Всі надії були зруйновані вченими в 2017 році. Як виявилося, джерело сигналу - водень на поверхні комет 266P/Christensen і 336P/Gibbs, транзит яких в сузір'ї Стрільця проходив якраз 15 серпня 1977-го і 27 липня 2017 року. Загадковий звук - лише природне явище, викликане двома кометами.

2. Величезні статуї з острова Пасхи

ЗАГАДКА: Археологи кілька сотень років ламали голову над тим, як примітивним остров'янам, не маючи нормальних інструментів, вдалося обробити гігантські моноліти вагою до 82 тонн, тягти їх кілька кілометрів і ставити вертикально.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

ВІДПОВІДЬ: Виявилось, що древні статуї витісувалися з каменю в одній частині острова і переносилися в іншу. Сюжет від National Geographic показує, як за допомогою командної роботи і простих пристроїв можна перетягнути кам'яну статую вагою 90 тонн на кілька кілометрів.

3. Круги на полях

ЗАГАДКА: Цю загадку також відносять до витівок інопланетян. Звідки з'являються такі кола? Невже люди здатні створювати такі складні конструкції за одну ніч?

ВІДПОВІДЬ: Як з'ясувалося, навіть найскладніші геометричні фігури на полях можна "намалювати" за допомогою мотузки, сходів і дерев'яної дошки. The Telegraph навіть опублікував інструкцію, як зробити коло на полі.

Нагадаємо шокуючі факти про цивілізації майя, які сучасним людям здадуться фантастикою.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", вчені з'ясували справжнє походження загадкових статуй.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що одна з таємниць острова Пасхи відкрилася вченим.