Ці 10 доісторичних жінок відкривають завісу таємниці над життям доісторичних людей.

1.Люсі

Люсі виявили в 1974 році в Ефіопії. Скелет жінки, яким більше 3,2 мільйона років
є одним з найбільш відомих предків людини. Ця знахідка викликала справжню революцію в теорії еволюції людини. До 1974 року антропологи вважали, що людський розум з'явився раніше, ніж здатність ходити на двох ногах, але Люсі довела протилежне. У Люсі був маленький мозок, довгі руки, короткі ноги, і великий живіт. Її зріст становив усього 1 метр, а важила вона близько 27 кілограмів. Структура таза і колін Люсі показала, що вона ходила прямо на двох ногах.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

2. Арді

Люсі, яку вважали найстарішим відомим скелетом предків людей в 2009 році віддала першість Арді. Вона належить до Ardipithecus ramidus, які жили в Ефіопії близько 4,4 мільйонів років тому. Це найдавніші відомі гомініди. Скелет складався з 125 окремих частин, в тому числі черепа і зубів. Зріст древньої жінки був всього 1,2 метра, а важила вона близько 50 кілограмів. У неї був крихітний мозок, дуже довгі пальці рук і плоскі зуби. Що говорить про те, що в раціон цього виду входили рослини, фрукти і дрібні ссавці. Арді - ще не людина, і вже не шимпанзе. Знахідка скелета Арді спростувала теорію, що люди походять від ранніх шимпанзе.

3. X-жінка

Вона жила в Сибіру близько 40 000 років тому. Хоча називати її "жінкою" досить грубо, оскільки від скелета був виявлений тільки мізинець. Проте, X-жінка - це новий, раніше невідомий тип людини, що з'ясувалося тільки після аналізу ДНК. Предки X-Woman, ймовірно, покинули Африку близько мільйона років тому. ДНК, виділена з її кісток, відрізняється від ДНК, взятої у неандертальців або у сучасних людей, що свідчить про існування третього виду.

4. Руда леді

Леді жила близько 18 700 років тому. Вона жила, в кінці останнього льодовикового періоду. Археологи виявили її в печері Ель-Мирон на півночі Іспанії. Скелет назвали "Рудою леді", через те, що її кістки були покриті червоним пігментом охри. Хімічний аналіз пігменту показав, що його не могли взяти в цій місцевості, що має на увазі існування якоїсь форми давньої торгівлі. Пігмент міг бути частиною ритуалу або був використаний в якості консерванту.

5. Хоббіт

На індонезійському острові Флорес у 2003 році виявили новий різновид крихітних людей. Жінці "Хоббіту" було 18 000 років, і вона жила в той час, коли сучасна людина колонізувала решту світу. Зріст флореської людини був всього 1 метр, і цей вид може бути біологічно пов'язаний з сучасними людьми.

6. Арлінгтон-Спрінгс. Чоловік чи жінка?

Сучасні технології показали, що останкам - близько 13 000 років, що робить їх найдавнішим скелетом, знайденим в Америці на той момент.

У 1959 році на каліфорнійському острові Санта Роза був знайдений древній скелет, який назвали "Хлопець з Арлінгтон-Спрінгс". Через кілька років "Хлопець з Арлінгтон-Спрінгс" став "Дівчиною з Арлінгтон-Спрінгс", оскільки кістки були визначені як жіночі.

У 2006 році, дівчина знову стала хлопцем, оскільки ті ж вчені, які вирішили, що це була жінка 40 років тому, заявили, що вони, ймовірно, помилилися, і кістки з ймовірністю в 70 відсотків - чоловічі.

7. Жінка з Міннесоти

Останкам близько 8 000 тисяч років. Жінка була виявлена ​​поблизу Пелікан Репідс в штаті Міннесота під час побудови дороги в 1931 році.

Це був скелет 16-річної дівчини. При ній був кинджал, зроблений з рогу лося, який використовується, ймовірно, в якості інструменту для полювання. Разом з нею знайшли кулон, можливо, талісман, зроблений з раковини молюска, який, як згодом з'ясувалося, мешкає тільки у Флориді.

8. Мати

7700-річний скелет матері був виявлений в Сибіру в 1997 році. Скелет, що зберігся ідеально, до найменших кісточок в руках, став відомим як найбільш ранній приклад смерті під час пологів. Всередині утроби сибірського було знайдено останки крихітних кісток двох немовлят

9. Тауа

У Тауа відсутнє кілька зубів. Вчені прийшли до висновку, що в раціоні жінки було багато цукру, можливо, з кукурудзи. Жінка з племені, що населяє Карибські острови, загинула близько 1000 років тому на західному узбережжі Вест-Індійського острова Невіс. Її практично незайманий скелет був знайдений в 2011 році, похованим на пляжі біля Білого затоки. Дані цього періоду історії Карибського басейну рідкісні, суперечливі і різноманітні, що робить подібне відкриття захоплюючим для істориків регіону.

10. Жінка Пенон

Її скелет був знайдений на краю гігантського доісторичного озера, в даний час є частиною одного з передмість Мехіко. Жінка Пенон померла близько 13000 років тому під час останнього льодовикового періоду у віці 26 років.

Скелет був виявлений в 1959 році, і тоді вважалося, що знахідці не більш 5000 років. Її справжній вік був встановлений тільки в 2002 році. Цікаво, що довгий і вузький череп Пенон не схожий на сучасні індійські черепа.

Нагадаємо, чергове знакове відкриття зробила єгипетська археологічна місія. Дослідники працювали над трудомістким проектом щодо зниження рівня ґрунтових вод у храмі, який розташовується недалеко від Асуана і тут, у ході робіт біля храму Ком-Омбо був знайдений новий Сфінкс - статуя тварини з обличчям людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені розшифрували послання давньоєгипетської мумії.

Також "Знай.uа" писав, як будували піраміди Єгипту.