Гречана каша - одна з найпростіших і улюблених страв українців. У ній багато заліза і корисних мікроелементів. Однак не всі знають, як варити гречку правильно.

Далеко не всі знають, що гречану крупу можна кидати в киплячу воду. Більш того, якщо ви хочете отримати розсипчасту кашу, саме цей спосіб підійде найкраще.

При варінні в холодній воді крупинки гречки встигають розкиснути і перетворюються в «розмазню». Зберегти їх форму можна, всипавши крупу в підсолений окріп – так кожна крупинка втрачає клейкість і залишається окремо від інших.

гречана крупа, фото delo-vcusa

Як радять варити гречану кашу досвідчені господині:

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще
  • Пропорція крупи до води-на склянку гречки беруть півтори склянки води.
  • Каструлю з водою поставити на сильний вогонь,
  • У киплячу воду кинути сіль і всипати необхідну кількість гречаної крупи.
  • Зменшити вогонь,
  • варити кашу під закритою кришкою протягом 20 хвилин.
  • Кашу не перемішувати, кришку не знімати до закінчення процесу варіння.

Це дозволить сформуватися в каші паровим проходах, які зроблять її розсипчастою.

Скрін, відео YouTube гречка

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам

Також "Знай.uа" повідомляв рецепт смачної бурякової ікри: гостра і соковита

Як повідомляв портал "Знай.uа", Аджика з баклажанів на зиму: підійде до картоплі, макаронів і каш.