Сухий кашель у дитини. У чому може бути причина? Доктор Комаровський розповів про основні фактори, що провокують кашель, і способи позбутися від нього, в передачі "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".

Найпоширенішим помилкою з приводу сухого кашлю є думка про те, що він може бути наслідком зараження глистами.

"Причиною кашлю в переважній кількості випадків є не глисти. Дві причини: перша-алергічна реакція. Тоді потрібно подумати, в яких умовах ви живете, і що було до кашлю. Друга причина, і найпоширеніша, кашлю без симптомів вірусної інфекції-це параметри повітря. Сухий і тепле повітря провокує кашель. Коли дитина виходить на вулицю, організм намагається позбутися від накопиченої слизу - і починає кашляти. Що роблять батьки? Повертають його додому", - пояснив Комаровський.

Він додав, що найчастіше проблема в повітрі в тій кімнаті, де дитина спить.

"Я вам даю гарантію, що відсотків 90 – якщо дитина буде спати під теплою ковдрою, в теплій піжамі, але в кімнаті при +18 і вологості від 40% до 60% - вона перестане кашляти», - упевнений доктор.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Я згодна, завжди потрібно усувати причину, а не наслідок», «Моя бабуся вас не любить, саме через те, що ви радите жити при нормальній температурі в кімнаті», - коментують глядачі Комаровського.

"Ще б дотримувалися ці параметри повітря в садах і школах... там кашляє, вдома все ідеально і на вулиці, невже не можна провітрювати класи на перервах???", "Коли температура в кімнаті нижче 19 градусів, то хочеться заритися в ковдру і не вилазити, а якщо ще нижче - то я впадаю в анабіоз. У кожного своя комфортна температура. Моя + 24-23 градуси. При 18 я перемерзаю і можу захворіти», - пишуть інші.

Нагадаємо, отруєння дитини грибами: доктор Комаровський заборонив самолікування і показав інструкцію "виживання". При підозрі на отруєння грибами необхідно негайно звернутися до лікаря.

Як повідомляв портал " Знай.ua", доктор Комаровський попередив батьків про ризик інфекцій: ці правила допоможуть убезпечити дитину. Надлишок вуглекислого газу говорить про те, що приміщення погано вентилюється.

Також " Знай.ua " писав, чи можна ходити в сад і школу дитині, яка захворіла на ГРВІ? Доктор Комаровський дав остаточну відповідь. Фахівець поділився відповіддю на поширене питання.