Стало відомо про те, що в Україні посеред вересня випав перший сніг. Сталося це традиційно в Карпатах, і рятувальники вже застерегли туристів.

Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост повідомляти, що сталося це вночі середи, 22 вересня. Гору Піп Іван Чорногірський почало засипати снігом, а температура повітря впала до 4 градусів морозу. Це перший сніг цього року.

"Станом на 8:35 22.09.2021р. на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, обмежена видимість, падає сніг. Вітер північно-західний 3-4 м / с. Температура навколишнього середовища -4 °С" - йдеться в повідомленні.

Сніг у Карпатах, фото: скріншот

Рятувальники попередили туристів про небезпеку, і щоб ті звертали увагу на погоду при плануванні подорожей. Найкраще зараз відмовитися від подорожі, і почати готувати зимові курточки.

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Рятувальник ДСНС повідомляють, що маршрути потрібно підбирати такі, які відповідають Вашому досвіду і рівню фізичної підготовки. Особливу увагу варто звернути на екіпіровку.

"Не слід вирушати в гори поодинці і великими групами, а погодні умови треба звіряти тільки з короткостроковим прогнозом синоптиків - заздалегідь на 1-2 дні максимум. Вирушаючи за грибами, важливо попереджати родичів про місце і час перебування в лісі, а також негайно сповістити рятувальників при втраті орієнтиру" - йдеться в повідомленні на сторінці в Facebook.

Нагадаємо, погода 18 вересня відкриє справжній осінній сезон: промокнемо до нитки

Як повідомляв Знай.uа, курортний сезон триває: в Україну за "сонечком" кинулися поляки і французи

Також Знай.uа писав, вдарять морози і випаде перший сніг: в Україні очікується найхолодніша осінь