Яка народна думка про відносини свекрухи і невістки? Експертка-психоаналітик Анна Кушнерук допомогла розібратися з тим, як же ці відносини правильно побудувати. Деталі розповіли в сюжеті «Сніданку з 1+1».

Учора, 20 вересня, в світі відзначали жартівливе свято «День відвідин свекрухи». В опитуванні, яке провів телеканал, виявилося, що своїх свекрух ненавидять 12% невісток. Терпимі стосунки – у 8% опитаних, нормальні – у 64%. І лише 16 % вважають свекруху «другою мамою».

«Не обов’язково одразу бігти й обіймати свекруху. Але має бути певний пієтет – ця жінка виростила вашого чоловіка, за якого ви вийшли заміж. І якщо нема протиборства, антипатії, конфлікту – чому б не називати мамою?», - вважає психолог.

«Кожна жінка, якщо вона задоволена своїм особистим життям… або не в шлюбі – в професії, якщо вона взагалі почуває себе добре, вона свого сина не робить заручником цієї теми. Тоді вона не перекладає на дитину відповідальність за своє життя. На жаль, мами хлопців – вони дуже важко відпускають своїх синочків», - додає вона.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«Але ж ролі у всіх різні? Чому свекруха і невістка змагаються за одного чоловіка?», - дивується ведучий.

«Різні – якщо ми всі здорові психічно. А якщо я вклала в цього хлопчика все своє життя? Приходить якась інша, молодша – і вона сприймається як конкурентка», - наголошує спеціаліст.

Позбутися конфліктів можна, якщо припинити сутички на побутовому рівні і розмежувати «зони впливу» невістки і свекрухи. Основна відповідальність – на чоловікові, він має запобігти розвитку неприємних ситуацій, не займаючи жодної зі сторін.

Нагадаємо, шпилька від пристріту або іграшка Сатани? У Церкві пояснили українцям, як віра в "магію" забирає захист Господа

Як повідомляв Знай.uа, все жінки відьми: як залучити любов і удачу на Чистий четверг

Також портал Знай.uа писав, що таємний ритуал на швидкий грошовий прибуток: стакан води і три монетки