Сало - це той продукт, який шанують у кожному українському домі. Але чи знаєте ви, що сало не тільки смачний продукт, але ще і корисний?

Сало - це твердий тваринний жир. Його вживають в копченому, Солоному, топленому або в свіжому вигляді. Сало складається з насичених жирних кислот, арахідонової, лінолевої, олеїнової та інших, які необхідні для нормального функціонування організму. Так само в складі сала багато жиророзчинних вітамінів, таких як вітамін A, D, E, ретинол, каротин, які ідеально засвоюються завдяки присутності великої кількості жирів. Так само в складі продуктам багато макро - і мікроелементів, таких як марганець, кальцій, калій, селен, фосфор, цинк та інші.

Користь сала, фото з відкритих джерел

Завдяки унікальному складу, регулярне вживання сала допоможе уникнути атеросклерозу і онкології, допоможе очистити печінку, і завдяки високій калорійності, сало дасть енергію на цілий день. Якщо щоранку розсмоктувати маленький шматочок сала, то з часом жовчний міхур позбудеться від надлишків жовчі.

Так само сало допомагає вивести зайву сіль з організму. Якщо ви страждаєте від ревматизму, поліартриту, остеохондрозу – спробуйте між прийомами їжі з'їдати 20 грамів сала з шматочком чорного хліба. Регулярне споживання сала полегшить перебіг хвороби.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

При хронічному бронхіті допоможе розтоплене сало. Його можна приймати двома способами. 1 столову ложку розтопленого жиру розводити в склянці гарячого молока і випивати дану суміш, або розтирати розтопленим жиром груди на ніч.

Якщо у вас намічається застілля, з'їжте перед ним шматок сала. Воно затримає всмоктування алкоголю.

Так само високий вміст жирів і вітаміну Е допоможуть зберегти молодість шкіри і допоможуть запобігти появі ранніх зморшок

Нагадаємо, раніше був знайдений рецепт смачної і корисною бурякової ікри

Також "Знай.uа" писав, що рецепт суміші з імбиру, меду і лимона на зиму захистить вас від хвороб

Як повідомляв портал "Знай.uа", ароматне сало в маринаді - простий і смачний рецепт