Священник Української православної церкви Іван Верескун пояснив, як можуть батьки хрестити дітей у малому віці, а також про хрещення дорослих людей у церкві.

"Коли відбувається хрещення малюків, то є два найбільш розповсюджені варіанти. Перший - це коли дитина повністю роздягається батьками й священник її занурює у водичку повністю. Тобто вона повністю гола, без будь-якого одягу.", - пояснив священнослужитель. Іван Верескун

Священник Іван Верескун називає й другий варіант хрещення. Його використовують за тих умов, коли, наприклад, дитина хворіє, є певні ускладнення, чи дуже холодно у храмі або в лікарні, де проводиться хрещення, дитину тоді не роздягають.

Хрещення дитини, кадр з відео

"Тоді дитину не роздягають, а священник тоді або просто капельки водички тричі кладе їй на личко і на голівку, або лише вмиває її й все. Або поливає її трошечки водичкою освяченою. Проговорюючи у цей момент формулу хрещення.", - пояснив він. Іван Верескун

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

Священник також звернувся до тих людей, які пишуть що начебто "хрестити дітей не можна, бо Біблія цьому суперечить". За його словами, у Біблії багато говориться про це. І якщо уважно читати цю священну книгу, то стає зрозумілим, що дітей також хрестили.

"І про це сказано. Наприклад, про це можна прочитати в посланнях про сотника Корнилія, коли хрестився весь його дім. То відповідно всі хто там були, і великі і малі, теж прийняли хрещення.", - пояснив він. Іван Верескун

Священник Іван Верескун, tiktok.com/@ivanvereskun

Іван Верескун зауважив, що християнство не зациклювалося на тому, аби хрестити тільки дітей. Переважна кількість хрещень, за його словами, звершувалася дійсно в дорослому віці, коли люди свідомо приходили до Бога і хотіли бути християнами. У старшому віці люди вже розуміли ту велику відповідальність, яка лягала на їхні плечі, коли вони починали називати себе християнами.

"І на сьогодні не є винятком, коли церква хрестить дорослих. У нашому храмі є, наприклад, окреме місце, де вибудувана велика купіль, де звершується хрещення дорослих людей. Тобто церква не стоїть тільки на тій позиції, що хрестити дитину потрібно тільки в маленькому віці. Можемо хрестити і у дорослому віці, коли людина приходить до цього свідомо і це не проблема. Просто для людини, яка живе з Богом, яка живе церквою і слідує заповідям Божим, живе в таїнствах, то вона хоче, щоб і її дитина змалечку була в церкві. Тому вона її приносить і хрестить, коли вона немовля.", - говорить він. Іван Верескун

Нагадаємо, українські безхатьки отримали шанс на нове життя: відмили, похвалили - ще й гроші дають. Людей повертають у соціум і навчають розпоряджатися грошима, даючи роботу і житло

Як повідомляв портал "Знай.ua", кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.ua" писав, що Facebook створив "білий список", якому дозволено більше, ніж іншим: хто потрапив до обраних. Facebook створив "білий список" користувачів