Нагадаємо нашим читачам, що кілька днів тому українські зірки шоу-бізнесу провели прес-конференцію, на якій підняли проблемну тему виплат роялті за використання їхніх пісень. Під час цього заходу продюсеру гурту "Антитіла" Сергію Усику невідомі розбили цеглою вікно машини.

Про це стало відомо завдяки заяві Сергія Усика в мережі Facebook.

Тарас Тополя, фото: Instagram

"Боротьба за гідну авторську винагороду для тисяч авторів України, за роялті які вони не отримують десятки років, за їх умовні пенсії, і за те, що вони передадуть у спадок своїм дітям, — тепер виглядає ось так. Величезна цегла у вікно. З ранку. Це було кілька днів тому, перед прес-конференцією. З відстані. Бігли швидко. Крім розбитого вікна, пом'яли кузов автомобіля. Але це тільки залізо. Я не публікував це, щоб ще більше не налякати заплутаних авторів, які втратили віру в те, що можна щось змінити", - йдеться в повідомленні Сергія.

Він повідомив, що раніше отримував усні погрози, передані колегами по шоу-бізнесу від "колекторів від музики". Також публікувалися "жовті" замовні статті в пресі, поширювалися фейки і були спроби підкупити авторів музики, щоб вони відкликали свої вимоги.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Публікація Сергія Усика, скріншот: Facebook

Публікація Сергія Усика, скріншот: Facebook

"Щоб мовчали і думали, що і про кого ми публікуємо або які даємо пресухи. Це ж на мене, на Тараса (соліста гурту "Антитіла" Тарас Тополя - ред. —, на інших авторів має спрацювати. Ми ж батьки, багатодітні. Публічні. Комусь не подобається принциповість", - зазначив продюсер.

Також колега Тараса Тополі соліст гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин вважає, що причина погроз — це розслідування щодо все тих же роялті.

Для довідки: роялті - вид ліцензійної винагороди, періодична компенсація, як правило, грошова, за використання патентів, авторських прав, франшиз, природних ресурсів та інших видів власності.

Раніше повідомляли, українські зірки в номінації на премію "батько року": Добринін, Яма, Решетник та інші.

Як повідомляв Знай.uа, Марічка Падалко нагородила найкращого тата року: і ним став не Єгор Соболєв.

Знай.uа писав, щаслива матуся Alyosha показала, як правильно загартовувати дівчаток в підгузниках: "Було страшно".