Дружина розвідника 93-ї бригади Холодний Яр Сергія Валаха, який загинув у бою, Оксана Василівна, отримала звання офіцера Збройних Сил. Про це розповіли на сторінці бригади в соцмережах.

Як зазначається, нещодавно молодшому лейтенанту Оксані Константинович вручили військовий квиток. Вона отримала документ з рук військового комісара Соборного Районного Територіального центру комплектування підполковника Олександра Вольнікова.

Звання жінці надали після того, як вона успішно закінчила кафедру Військової підготовки Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. Лазаряна.

Скрін, Facebook 93-й ОМБр «Холодний Яр»

Для Оксани військова служба у 93-й бригаді почалася ще 2015 року. А навесні 2019 року вона втратила чоловіка - розвідник Сергій Валах загинув під час виконання бойового завдання поблизу Авдіївки. Тоді бойова розвідувальна машина, у якій перебував Сергій, підірвалася на міні.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

На момент загибелі чоловіка Оксана була вагітна. Невдовзі народилася донечка, яку назвали Богданкою – як і хотів батько.

Скрін, Facebook 93-й ОМБр «Холодний Яр»

Горе від втрати лише укріпило рішення жінки будувати військову кар’єру: вона остаточно вирішила стати офіцером і захищати Батьківщину.

«Вітаю Оксану зі званням офіцера. Світла пам’ять її чоловікові», «Знову цей незрозумілий, неохайний добір слів на сторінці міністерства. Якщо офіцер загинув при виконанні бойового завдання це не горе для армії - це втрата офіцера. Залиште сентиментальні слова для рідних і близьких. Воїни очікують від держави не сентиментів, а радше належного визнання їх шляхетного чину», - пишуть у коментарях до повідомлення.

«Дивний коментар, в якому ви змішали грішне з праведним. Сергій Валах був не офіцером, а старшим солдатом. Його дружина після цього обрала шлях офіцерства. І ми розповідали і будемо розповідати про сім'ї наших загиблих, про те, як вони справляються з горем, долають труднощі і йдуть вперед. І будемо надалі їх підтримувати, добираючи потрібні слова. Тож, якщо не подобається, можете відписатися», - відповіли на це у бригаді.

Нагадаємо, борщ в окопах і 120-мм міни під ногами: українські герої показали свої фронтові будні

Як повідомляв "Знай.ua", українець кинув роботу на будівництві і сім'ю, щоб відправитися під кулі: "Звало серце"

Знай.ua писав, військовий капелан назвав головну заповідь бійців ЗСУ: "Чи уявляєте ви Христа з сигаретою?"