Священик УПЦ Іван Верескун відповів на важливе для віруючих питання – скільки разів можна вінчатися? Відповідне відео він опублікував у соцмережі «ТікТок».

«Вінчатися можна три рази, четвертий раз – тільки з розгляду правлячого архієрея, владики. Справа в тому, що кожен повторний шлюб в церковному сприйнятті стає все менш урочистий. Починаючи вже з другого вінчання, молодим, наприклад, священик вже не дає в руки свічки. Це вже засвідчує їхню меншу урочистість. Тому що це вже не може бути новий шлюб – геть ідеально новий, з нуля. Це повторний шлюб, і це така економія – крок назустріч з боку церкви, коли люди після помилки мають право на щастя», - пояснив священнослужитель.

Він додав, що церква ретельно вивчить причини розпаду попереднього шлюбу.

«Але треба зауважити, що кожного разу церква буде вивчати причини розлучення. Якщо буде помічено, що людина просто легковажно ставиться до своєї половинки, то такого не буде. Тому дуже важливо жити в одній сім’ї, дбати один про одного», - додав він.

«Ми живемо дуже короткий проміжок часу. Я не знаю, про що думають люди, які хочуть вінчатися по кілька разів, жити в різних сім’ях: у нас нема на це часу, просто нема часу!», - звертає увагу православних священик.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Він також наголосив, що шлюб – це відповідальність і щоденна робота над стосунками.

«Я живу з дружиною в шлюбі 8 років, і як один день. Я знаю, що мине ще 8 років, а я так і не встигну познайомитися зі своєю дружиною… Як кажуть люди, що прожили разом 20, 30, 40 років – кохання настає не відразу… Йти до шлюбу треба з твердими переконаннями, ніколи експериментувати, пробувати різне», - впевнений священик.

Нагадаємо, маршрутка метнула колесо на ходу, пасажири згадали всі молитви: "В пекло - за 10 гривень"

Як повідомляв "Знай.ua", день Анни пророчиці 10 вересня: про що моляться до Святої, яка супроводжувала Ісуса в Єрусалимі

Знай.ua писав, Сорокоуст за здоров'я рідних: священики порадили, як і коли краще замовляти молебень