Один з найбільш прибуткових і найбільш стабільних бізнесів - це ритуальні послуги. Але, і у цих бізнесменів настали непрості часи, адже тепер майже всі кладовища заповнені. Через це, деякі з них почали використовувати сусідські городи.

Про це повідомляють "Секретні матеріали".

На Львівщині виник справжній земельний скандал, адже місцеві жителі на своїх городах замість картоплі виявили могильні хрести. Люди з садово-городнього кооперативу "Полісся" зазначили, що з 2008 по 2021 рік ніяк не могли оформити право власності. Відповідний документ їм вдалося отримати тільки у червні цього року.

Цвинтар, скріншот із відео

У цій місцевості похованнями вже понад десять років займається громадська організація "Пам'ять", її керівник Ярослав Мартинів.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

"Ми викликали поліцію, вони це зафіксовували це. І ми почали з ним ( ред. з Ярославом Мартинівим) звичайну зустріч, він сказав ви документів не маєте, нічого не маєте, я це захоплюю і мені так підходить. А документи були всі уже в розробці", - зазначив учасник кооперативу "Полісся" Володимир Бліхар.

Цвинтар, скріншот із відео

Натомість Мартинів заявив, коли почав на цій землі хоронити, то вона була у комунальній власності міста. Після чого він звернувся у міську раду, щоб розширити цвинтар, адже через коронавірус смертність збільшилася. Однак, відповіді він так і не отримав.

"Я хоронив у той час, а тоді пізніше, коли похоронив, разом з гробами прийняли ухвалу, що надали їм власність. Це заднім числом, після того, як похоронив. Смертність була дуже велика, людей стільки плакало, я не мав виходу", - зазначив він.

Цвинтар, скріншот із відео

Натомість у мерії зазначили, що невідомо у якому статусі організація "Пам'ять" займалася похованнями на захопленій землі кооперативу. Зараз же Ярославу Мартиніву загрожує штраф.

Нагадаємо, вогонь вище хрестів: пятниця,13-те обернулася жахливою пожежею на українському кладовищі. Старовинні надгробки та хрести опинилися в епіцентрі пожежі

Раніше Знай писав, операція "приворожити мера": на Сумщині чиновниця підсипала колегам під двері землю з кладовища. Чиновницю звинуватили у чорній магії

Також Знай писав, що школярі розбили могили на кладовищі і влаштували шабаш, батьки дадуть відповідь сповна. Подія трапилася в Івано-Франківській області.