Українські поліцейські, які кілька місяців тому презентували в Києві нову систему автофіксації порушень ПДР, продовжують інформувати громадян про ситуацію на дорогах. Так, копи показали цікаву і пізнавальну інфографіку, в якій можна детально ознайомиться з розмірами штрафів в різних державах.

Судячи з цифр, можна зробити висновок, що українські водії не "найущемлені" в цьому плані. Розміри штрафів - це не тільки гроші, але й психологічний момент, і це не привід забувати про безпеку руху тільки тому, що десь штрафи в десять разів вище.

Про це стало відомо завдяки новій публікації МВС України в мережі Facebook.

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

"Чудова інфографіка. Як за порушення #ПДР штрафують в Україні та світі. Нагадуємо, бути ввічливим пішоходом і водієм просто, корисно, приємно і без фінансових витрат!", - пишуть українські правоохоронці.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Інфографіка щодо сум штрафів, скріншот: Facebook

Головні цифри:

В Сполучених Штатах Америки максимальне покарання за перевищення швидкості (понад 40 км/год) - 8 тис. 240 грн і від 10 до 90 днів в'язниці.

За перевищення швидкості в Україні можуть оштрафувати на 340 грн (понад 20 км/год) або на 1,7 тис.грн (понад 50 км/год). За порушення ПДР на смузі для громадського транспорту загрожує штраф у розмірі 680 грн.

У сусідній РФ штрафи за порушення ПДР десь на рівні українських. За перевищення швидкості можуть оштрафувати на суму від 187 грн до 1 тис.871 грн (за курсом Нацбанку на 1 червня) і позбавити прав на термін до 6 місяців.

Водіям в Білорусі за перевищення швидкості в межах 10-20 км/год загрожує штраф 152 грн, 20-30 км/год - 628 грн, 30-40 км/год - 1 тис. За проїзд на заборонний сигнал світлофора встановлено штраф у розмірі 943 грн.

У Казахстані за перевищення швидкості штрафують на суму від 935 грн до 3 тис. За проїзд на заборонний сигнал світлофора штраф 1 тис. 870 грн.

В улюбленій українськими заробітчанами Польщі мінімальний штраф за перевищення швидкості - 373 грн, максимальний - 3 тис. За проїзд на червоний сигнал світлофора в Польщі штрафують на суму від 2 тис.241 грн до 3 тис. 374 грн.

Суворіше покарання в Чехії. За перевищення швидкості до 20 км/год можуть оштрафувати на 1975-3291 грн, за перевищення в межах 20-39 км/год - на 3 291 - 6 583 грн, більше 40 км/год - на суму до 13 тис.

Штраф від патрульної поліції, фото: shpalta

Раніше повідомляли, в Україні хочуть ввести штрафи за "липові" дипломні студентів і дисертації: покарання – 25 тис грн.

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові знищили дорогу заради тротуару, водії люті: "Рік тому заяву написали!".

Знай.uа писав, дорогу не почистили: водій потрапив у ДТП через дорожні служби.