На Франківщині виноградники врятували від весняних заморозків. Про це розповіли у виданні "Голос".

Повідомляється, що в травні виноградники пережили величезний стрес через падіння температури до -4 градусів. Для того, щоб зберегти рослини місцеві господарства використовували різні агротехнічні прийоми.

Виноградар з села Коршів Коломийського району Степан Гайдук зізнався, що за час заморозків жоден з його кущів не постраждав. Проте все ж таки в наслідок стресу на деяких з них пожовкло листя. Алеза словами виноградаря, вони швидко відновляться.

"Вдалося захистити від заморозків і саджанці винограду, які мають до тисячі. Це кишмиші, серед них — американські Юпітер, Століття, що витримують до 27 градусів морозу. Чимало столових, а зокрема Воєвода, Дубовський рожевий, Атос, Байконур. Є особливо цінні" - додав Степан Гайдук.

Виноградар любить експерименти, тому тримає у своєму холодильнику ще 43 нові сорти. Серед них: Білосніжка, Чорна королева, Ютав, Індіана, Роміна та інші.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Степан Гайдук уже випробував всі сорти на своїй ділянці. Тому з впевненістю може заявити, що вони придатні для вирощування в умовах Прикарпаття та інших схожих по клімату регіонах.

Крім цього виноградар дає поради всім бажаючим. До нього часто звертаються з питаннями або пишуть листи.

"Для мене важливий сам процес дослідження лози, випробування новинок. Це спортивний інтерес. Справа для душі." - розповів Степан Гайдук.

Нагадаємо, раніше експерти склали посівний календар на червень.

Як повідомляв портал "Знай.uа" фермер розповів, як правильно садити цибулю.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі розповіли, як позбавити город від шкідників.