Скоро в Івано-Франкывську побудують електрозаправки, як обіцяють, що одна заправка буде на "Промприладі", інша – на Калуському шосе, третю біля театру кіно "Люм’єр".

Сьогодні, 3 жовтня офіційно запустили проект "Транскордонна зелена транспортна мережа". Івано-Франківськ виступає як головний партнер разом з Бая-Маре (Румунія), Ньїредьгаза (Угорщина), Міхаловце (Словаччина). Повідомляє прессслужба міського голови Руслана Марцінківа.

Проект заснований на встановленні 19 зарядних станцій, що значно наблизить Івано-Франківсь до віянь сучасності та водночас, це буде малий вклад в екологію планети. Реалізувати проект планують за рік, бюдет - 150 тис. євро, 61 тис. виділять на Івано-Франківськ.

Критерієм до розташування заправок були туристичні місця та точки креативної економіки.

"Тішимось, що виграли грантовий проект. Часто питають, для чого потрібні партнерські міста. От, власне, для таких проєктів. Бая-Маре і Ньїредьгаза – наші побратими. Надіємось, що Міхаловце теж стане нашим партнером. Об’єднує хороша справа, а ця ініціатива дійсно дуже хороша. Для нас велика відповідальність – здійснити цей проект. Дякую партнерам, які долучились, зокрема міста нашої області: Яремче, Долина, Коломия, Надвірна", – сказав міський голова Руслан Марцінків.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

Також проектом заплановано міжнародний пробіг електрокарами країнами-партнерами, який завершиться в Івано-Франківську. Учасники проекту сподіваються змінити уявлення та мислення щодо вибору автомобілів.

Нагадаємо, МАУ запустила з Дніпра дешеві авіарейси: куди полетимо

Як повідомляв раніше Знай.ua, франківщина ризикує піти під воду, масштабна повінь уже на порозі: рятувальники зробили екстрене попередження

Також Знай.ua писав про те, що мера Франківська Марцінківа підловили на дивному занятті, замішані жінки: опубліковано фото