У п’ятницю, 13 вересня, відбувся прийом у мера з мешканцями Опришівців, які вимагають ремонту вулиць Василишина та Весняної.

Людям уже набридло те, що дороги вчасно не ремонтують і у такий спосіб люди хотіли привернути увагу до розбитих доріг у напрямку Надвірної та Яремче.
Вони вимагали ремонту вулиць Василишина та Весняної.

Міський голова Руслан Марцінків виступив із оголошенням, що коштів на відновлення вулиць у цьогорічному бюджеті немає, але запропонував обуреним мешканцям провести ямковий ремонт. Мер додає, що він не буде реагувати на маніпуляції, але як міський голова зробить усе можливе, аби вирішити проблему.

Особистий прийом з Руслано Марцінків прийшов з чотирьма активістами, які представляють громаду мешканців вулиці Василишина.

Вони наголошують, що на цю вулицю йде велике навантаження, а за нею більше 10 років ніхто не доглядає і не обслуговує її.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нема асфальту. Коли дощ – топить, коли сухо – порохи. Думаємо, ремонтувати дороги – це правильно”.

Активісти налаштовані цивілізовано вирішити проблему.

У нас велика громада, і погляди наші дуже розділяються. Є люди радикально налаштовані, є ні. Ми хотіли уникнути вчорашньої акції, і хоч і не вийшло, але зазначимо, що вона була керованою. Зараз на вдалося погасити запал, і ми прийшли говорити. Ми розуміємо, що в цьому році цю дорогу капітально відремонтувати неможливо. Але просимо, щоб цьогоріч ви заклали бюджет на неї на наступний рік”, – кажуть активісти.

Руслан Марцінків пообіцяв, що цьогоріч на вулиці Василишина та Весняну проведуть поточний ремонт.

Зробимо ямковий ремонт, трохи звузимо вулицю і на наступний рік закладемо кошти вже на капітальний ремонт Василишина. Але у кінці листопада – на початку грудня давайте зберемося з вашою громадою, бо зараз я не знаю, на чому стою. Я не знаю, що місто матиме на наступний рік, і що там можуть придумати у Верховній Раді. Ми розробимо проєкт, зберемося і якщо все гаразд, то в наступному році робимо вулицю Василишина”, – каже мер.

На останок мер наголосив, що справу перекриттям доріг і подібними методами звернення уваги ніяк не допоможуть вирішенню проблеми і не є дієвими.

Сьогодні таке рішення – це вияв доброї волі. Зараз приймаємо його, бо це реальна проблема для міста”, – підсумував Марцінків.

Нагадаємо, мер Франківська Марцінків пустив собі кров

Як повідомляв раніше Знай.ua, франківчани поставили меру Марцинківу жорсткий ультиматум: "Не підемо, поки не..."

Також Знай.ua писав про те, що "Шантаж не пройде": мер Марцінків жорстко "відфутболив" розлючених франківчан