На Івано-Франківщині проводять профілактику розповсюдження страшного захворювання, яке може поширитись у дикій природі та перекинутись до приватних господарств. Фахівці намагаються попередити сказ.

Впродовж трьох днів над Івано-Франківщиною можна було помітити літакі, які розкидали над полями і лісами області вакцину від сказу.

Пілоти та представники Держпродспоживслужби встигли розповсюдити 307 тисяч приманок з вакциною для диких тварин.

У Держпродспоживслужбі повідомляють, що на всі заходи, вжиті протягом останніх трьох днів, з державного бюджету було виділено більше 9 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Розповсюджена вакцина є абсолютно безпечною. Вона виглядає як сірникова коробка із запахом мясокісткового борошна, із капсулою всередині.

Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Нагадаємо, що на Львівщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней

Як повідомляв портал Знай.ua, з діагнозом вірусний гепатит А госпіталізовано шістьох студентів Дрогобицького педагогічного університету.

Також Знай.ua писав про те, що до Львівського інфекційного відділення потрапили хворі з діагнозом "лептоспіроз"