Дев’ятого вересня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Михайла Дерещука, якого підозрюють у завершеному замаху на вбивство місцевого підприємця Ігоря Гербіна, інформує “Галка”.

Нагадаємо, влітку 2017 року поблизу міської ратуші підозрюваний впритул розстріляв автомобіль Ауді, в якому знаходився потерпілий. Внаслідок отриманих поранень, Ігор Гербін через кілька днів помер у лікарні. Рідні загиблого підприємця вимагають максимального покарання для стрільця з-під Ратуші й мільйон гривень компенсації.

Обвинувачуваний просить долучити до цієї справи матеріали іншого кримінального провадження, де він вважається потерпілим.

“Зокрема там є висновки експертиз, а також документи, які підтверджують неправдивість слів свідків Брецко та Романко. Є відео, на якому мене б’ють. Потім воно попало в мережу і до ЗМІ. Також не розумію, чому зник відеозапис ще з однієї відеокамери”, – каже Дерещук.

На думку прокурора, у цьому клопотанні слід відмовити, адже, на його думку, це може негативно вплинути на перебіг того кримінального провадження, яке ще знаходиться на стані досудового розслідування.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також Дерещук просив суддів випустити його під домашній арешт.

“Докази доцільності тримання мене під вартою, які наводить прокурор, необґрунтовані. Також я вже не раз казав про стан мого здоров’я. Мене обстежували востаннє ще 27 травня. Якось на обстеженні рівень цукру в крові був близько 30%. За словами лікарів, це – вже стан коми. А тиск 190 на 125 – це хіба задовільний стан здоров’я? Крім того, в день стрілянини я наніс Гербіну тяжкі тілесні ушкодження, вбивства на місці не було. Плюс це ще було в стані афекту, після того стресу, як мене били і мені погрожували. За це садять в тюрму на менше часу, ніж я вже сиджу. Прошу змінити мені запобіжний захід на домашній арешт”, – клопотав “Дира”.

Адвокат підтримав клопотання свого підзахисного. Прокурор заперечив проти цього клопотання і просив суддів продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після роздумів колегія суддів вирішила не змінювати обвинуваченому запобіжний захід і постановила тримати Дерещука під вартою до 7 листопада 2019 року.

Як повідомив Знай.ua, у Немирівському районі Вінницької області у власному будинку було виявлено тіло літньої жінки.

Також Знай.ua розповів, що жінка, що заморила голодом дітей у Києві, скоро опиниться на волі.

Як розповів Знай.ua, cтало відомо, які люди виїхали в Росію в результаті обміну.