Чахохбілі з куркою, салат з буряком і сухариками, чай з липи. Такий перелік страв був сьогодні у одній з Івано-Франківських шкіл, які вирішили харчуватися за кулінарними рецептами з книги Євгенія Клопотенка, учасника програми "Майстер шеф". Проте перші ж дні за таким харчуванням обернулися гучним скандалом.

Одна з мам, чия дитина ходить до школи написала на своїй сторінці у Facebook: "Сьогодні в шкільній їдальні приготували для зразка по три порції їжі з нового меню. Сфотографували їх, і відзвітували в потрібні органи. Натомість дітям зварили гречку, дали жменьку капусти і малесенький шматочок м'яса."

Менше ніж за добу цей пост поширили тисячі користувачів. Але у школі зауважили, що гречка, яку готували дітям, теж із нового меню.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Директор школи Світлана Якимів не розуміє чому батьки проти харчування гречкою, адже це дуже корисний та поживний продукт.

"У книзі Клопотенка написано, що основною стравою на сніданок повинна бути каша. До неї салат зі свіжої капусти та чахохбілі з куркою", - говорить Світлана Якимів.

Директор зауважила, що школа буде харчуватися за затвердженим меню. Але вибору страв не буде. Тому що неможливо готувати на у школі де близько 1500 дітей різноманітні страви на кожну перерву.

Як повідомляв раніше Знай.ua Ніякої форми, нове меню та учнівські: які зміни чекають на школярів з 1 вересня

Як писав Знай. ua Шкільне харчування: відомий кулінар замінить котлети з гречкою на фалафель та мінестроне

Раніше на Знай.ua Українцям відшкодують вартість навчання дітей: кому пощастить найбільше