На конкурсі Miss-Mister Deaf World & Europe & Asia українське товариство глухих представляла учасниця з Івано-Франківська - Вікторія Поліщук. Вона випускниця Калуської СЗОШ-інтернату ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради та Міс УТОГ-2019.

До речі, вперше за 19 років існування конкурсу, перемогу у номінанації Містер Глухий Європи 2019 здобув українець, вихідець з Прикарпаття - Петро Мендришора.

Нагадаємо, що у травні 2019 року Калуська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради звернулася з проханням допомогти коштами учениці 12-го класу Вікторії Поліщук, яка представлятиме Україну в Міжнародному конкурсі краси «Міс і Містер Глухі у світі, Європі та Азії 2019».

Вартість поїздки була 35 000 гривень. За допомогою небайдужих людей вдалося зібрати 6 000 гривень. Так як поїздка була під загрозою зриву, представники школи звернулися за допомогою до місцевих чиновників.

Відгукнулися міський голова Ігор Матвійчук та депутати Калуської міської ради. Усі необхідні кошти було виділено з фонду виконання депутатських повноважень та повноважень міського голови, а також за рахунок програми розвитку культури міста.

Конкурс краси - мрія дівчини. Вона самостійно до нього готувалася. Вивчила танець хіп-хоп, орендувала сукні та національний стрій, вивчила жестовою мовою пісню «Білі троянди». Також 18-річна дівчина самостійно, без супроводу, вирушила в ПАР.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

Вікторія була дуже схвильованою, адже сурдоперекладача в неї не було:«Ми не знали ні англійської, ні німецької мови. Та до нас дуже уважно віднеслися, супроводжували всюди. У аеропорту нас зустріли організатори конкурсу, і ми їхали ще чотири години автобусом. Нас поселили в готелі, сказали не виходити на вулицю, бо тут багато бандитів. Всюди возили автобусами. Вечорами життя ніби завмирає: зачинені магазини, ніде не видно жодної душі. Люди живуть украй бідно».

Для учасників конкурсу було організовано дуже обширну культурну програму. Серед якої був відпочинок з купанням в озері, пікніком. Учасники конкурсу побували в Національному парку-сафарі, де слони, тигри, леви гуляють на волі. Також Вікторія вперше побачила африканські танці місцевих племен.

Комунікувати з конкурсантами було дуже складно. Адже мова кожного різниться. «Спершу нам було важко спілкуватися. Виявилося, що в кожній країні — своя жестова мова. Є загальносвітова жестова мова, але в Україні її чомусь не вивчають. Проте за один день ми всі перезнайомилися, почали розуміти одне одного», - згадує Вікторія.

Найбільше Вікторії запам’ятався конкурс запитань від суддів: «На запитання, що таке щастя, я відповіла, що це моя сім’я. Найбільша моя підтримка — це мама».

Після повернення в Україну дівчина вступила до київського університету. Де вивчатиме готельно-ресторанний бізнес.

Як повідомляв раніше Знай.ua "Міс Україна-2019": повний список і фото учасниць знаменитого конкурсу

Як писав Знай. ua Як одеська Барбі виглядала до та після пластики: ніби дві різних дівчини, вражаючі фото

Раніше на Знай.ua Конкурс краси "Міс Україна" посадив свою алею: чарівні учасниці зробили цей світ трохи краще