У Івано-Франківських школах для дітей на обіди почали готувати страви за збіркою рецептів шеф-кухаря Євгенія Клопотенка.
Рішення про впровадження до закладів освіти нового меню було прийнято під час серпневої конференції освітян, яка проводилась у Києві. Директор департаменту освіти та науки МВК Ігор Максимчук повідомив, що нове меню одразу будуть вводити у декількох школах. Так званий кулінарний експеримент.

Наразі новим меню вже похвалилась школа-ліцей №3.

"А у нас нові страви від Євгена Клопотенка!!! Стравою дня сьогодні є курка по-італійськи. Смакота!!! А ви вже коштували?", - йдеться на сторінці школи.

Рецепти страв беруть із нового «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», у яких поєднуються різні корисні для здоров’я продукти. Дітям пропонують страви на вибір: різноманітні салати, перші та другі страви, гарніри. Тепер кожен може їсти страву, яка до смаку.

Довідка: Клопотенко Євген Вікторович український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. Переможець проекту "Майстершеф", засновник соціального проекту зі зміни культури харчування «CultFood», засновник ресторану «Сто років тому вперед».

Популярні новини зараз

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua Ніякої форми, нове меню та учнівські: які зміни чекають на школярів з 1 вересня

Як писав Знай. ua Ситно та економно: як правильно зібрали обід на роботу та в школу

Раніше на Знай.ua Чому дорожчають продукти: українцям назвали головні причини