Відповідно до наказу президента Володимира Зеленського, сьогодні, 29 серпня, Україна вперше відзначає День пам'яті захисників, що загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Підставою для обрання саме цієї дати стали події п’ятирічної давнини – 2014 року у цей день у боях під Іловайськом загинуло найбільше наших співвітчизників. Символом скорботи стала квітка соняха – у соняшникових полях Донбасу лишалися тіла полеглих захисників Батьківщини.

Іловайський котел забрав життя шістьох прикарпатців: 29-річного уродженця міста Долини Зоряна Білінського, 23-річного Андрія Карабіновича з села Дзвиняч Борогодчанського району, 22-річного Михайла Погорєлова з села Обертин на Тлумаччині, 22-річного Олега Перепічки з села Хохонів Галицького району, 26-річного Дмитра Пацино з села Голови Верховинського району та 29-річного Романа Грицика з Івано-Франківська.

Поминальна служба та заходи із вшанування пам’яті загиблих відбудуться в Меморіальному сквері Івано-Франківська, а також по всьому Прикарпаттю.

Нагадаємо, що з Донбасу прийшли дуже погані новини. Стало відомо, що у вівторок, 27 серпня, в районі Новоазовського вітропарку на окупованій донецькими бойовиками території спалахнула потужна пожежа.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, в Україні початок вересня обрадує досить теплою і сонячною погодою, а вже з середини місяця прогнозується похолодання.

Знай.uа писав, що в Україні середня зарплата у липні перевищила 10 700 грн. Найбільше заробили кияни - від 15 650 грн. Найменшу зарплату отримують жителі Кіровоградщини - 8574 грн.